Nieuws

Als u van de laatste updates op de hoogte wenst te blijven, kan u zich aanmelden op onze nieuwsbrief!

2-05-2012

Nakomelingen Wendy presteren sterk

Tijdens Jumping Antwerpen behaalde Enya van de Nachtegaele (Nagano) in de prijs K.GJERTSEN een knappen derde plaats.

Een andere zoon van Wendy, General van de Nachtegaele (Cum Laude Z) werd in Lummen derde tijdens de selectiewedstrijd jonge BWP paarden. Met deze prestatie plaatste General zich voor de finale op de internationale jumping van Lummen.


30-04-2012

Eerste veulen van 2012 geboren

Het eerste veulen van 2012 is een feit. Op maandagochtend zette Wendy een prachtige dochter op de wereld van Cicero Z van Paemel.


11-04-2012

Ix op de hengstenshow De Roshoeve

Ix van de Nachtegaele Ix van de Nachtegaele, een dochter van Echo van 't Neerenbosch x Fleur de Lys (Cicero Z van Paemel) verscheen eind maart op de hengstenshow van De Roshoeve. Momenteel is Ix in eigendom van niemand minder dan Guy Williams!

30-11-2011

Een zomer zonder nieuwsberichten, niet zonder nieuws

Afgelopen zomer was er niet veel nieuws op onze site. Toch waren er links en rechts wel wat nieuwtjes te rapen! Vooral op de prijskampen konden we schitterende resultaten behalen.

Idéale Het prijskampseizoen begin in Hoogstraten met de provinciale prijskamp voor springpaarden. Idéale van de Nachtegaele Cicero Z van Paemel) behaalde een schitterend resultaat. In de exterieurkeuring werd we derde, tijdens het vrijspringen werd ze tweede.

Met Gloria A van de Nachtegaele (Quickfeuer van Koekshof) trokken we naar de prijskamp in Heist op den Berg. In de reeks van vijfjarige paarden liep ze overtuigend naar de overwinning.

Beide paarden zullen in Brussel aanwezig zijn op 10 december voor de nationale prijskamp BWP tijdens Agribex.

Radjanin Vlasbloemhoeve werd opgenomen in de lijst van prestatiestammen BWP (62). Het volledige artikel vind je hier. Dat Radjanin uit een goed nest komt, bewijzen ook haar nakomelingen. Naast Gloria A kwam ook Jurist A van de Nachtegaele (Contendro I) in het nieuws. Hij werd verkocht tijdens BWP Aution Antwerp! Veel geluk toegewenst aan de nieuwe eigenaars!

Tenslotte was er ook nog de oudere broer van Jurist die positief in het nieuws kwam. Intendro A van de Nachtegaele (Contendro I) behaalde een schitterende overwinning tijdens de BWP dressuuraanlegtest. Met dank aan de eigenaar Luc van de Heyden en ruiter Cindy Moernaut!


23-06-2011

Goede voorbereidingsresultaten

Voorbije 2 weken reden we enkele tussenwedstrijden ter voorbereiding van het tornooiseizoen en de wedstrijd jonge paarden. In Pulderbos merkten we de goede vorm op van Gaza van de Nachtegaele (Obourg). In de proef van 1m werd ze knap 4de. Ook ouwe getrouwe Radjanin was weer van de partij, met een mooie 6de plaats in de proef van 1m20.

In Herenthout deden de paarden er nog een schepje bovenop, het werd een regen van goede resultaten. Gaza van de Nachtegaele trok de positieve lijn van Pulderbos door, en werd ditmaal 2de in de proef van 1m.
In Pulderbos zagen we al heel veel goeds van Fleur de Lys (Cicero Z van Paemel). Ook zij wist haar niveau nog een beetje op te krikken en behaalde 2 dubbele foutloze omlopen, 9de in 1m en 11de in 1m10.
Goutchi + (Action-Breaker) was in Pulderbos nog afwezig, in Herenthout was zij opnieuw van de partij. In 1m werd ze 4de, in 1m10 werd ze 19de.
Tenslotte was er nog Radjanin. In 1m10 behaalde zij de overwinning, in 1m20 werd ze 10de.


05-06-2011

Proficiat Vanessa en Enya

Afgelopen weekend werd het Amazonekampioenschap van de VOR gereden op de schitterende installatie van CEVO-Herselt. Ook een fokproduct van ons kon tot in de finale meedingen naar de titel. Enya van de Nachtegaele , een dochter van Nagano uit Wendy van de Nachtegaele werd door Vanessa Marien naar een schitterende derde plaats geloodst. En dit op de jonge leeftijd van amper zeven jaar. Afwachten welke verrassingen Enya en Vanessa nog voor ons in petto hebben!


25-05-2011

La Belle van de Nachtegaele nieuwste aanwinst

Afgelopen weekend werd La Belle van de Nachtegaele geboren, dochter van Rainbow. Voor het vaderschap van dit veulen tekende favoriet van de stal Quickfeuer van Koekshof!


26-04-2011

Groentenjumping generale repetitie voor Radjanin

Op paasmaandag trokken we met ouwe getrouwe Radjanin richting Groentejumping. Op het programma stond de 1m20 proef ter voorbereiding van het eerste tornooi volgende week in Hingene. Radjanin had er duidelijk zin in, toonde veel inzet en sprong foutloos naar de tweede plaats.

De twee weken ervoor hadden verschenen we aan de start van de jonge paarden in Broechem. Gaza van de Nachtegaele (Obourg) toonde er dat ze veel vermogen heeft. Links en rechts ontbrak de ervaring, maar liet tussendoor toch een nulronde noteren. Goutchi + (Action-Breaker), niet in onze eigendom maar wel door ons uitgebracht, legde bij de 5-jarige vier foutloze parcoursen af.


14-03-2011

Weekend van de jeugd...

Dit weekend verscheen Intendro A (Contendro I x Camus) op de hengstenkeuring van het SBS. Hij sprong goed, mocht mee naar dag 2, maar daar werd hij te licht bevonden. Toch bedankt aan eigenaar Luc van de Heyden van stoeterij Bloemenhof voor het vertrouwen in ons fokproduct. En proficiat eveneens voor de hengst die hij kreeg goedgekeurd!

Zelf verschenen we met enkele jonge paarden uit onze fokkerij op de wedstrijd vrijspringen van BWP gewest Hoogstraten. Drie paarden werden door ons getraind en voorgesteld. Alle drie klasseerden ze zich vooraan! Bij de hengsten deed Jurist A van de Nachtegaele (Contendro I x Camus) het uitermate goed. Hij eindigde op een vijfde plaats. Hij werd onmiddellijk gevolgd door zijn weidemaatje Jacqui + (Ogano Sitte x Actionbreaker), een fokproduct van Raf Vink uit Wommelgem en nog steeds in zijn eigendom.

Ook bij de merries mochten we terugkeren voor de prijsuitreiking. De met veel vermogen springende Jatrofa van de Nachtegaele (Pommeau du Heup x Obourg) eindigde eveneens op een zesde plaats!


04-03-2011

Radjanin krijgt stamnummer

Afgelopen week werd het bevestigd door BWP. De stam van Radjanin krijgt binnen BWP een stamnummer. Welk nummer weten we nog niet, in ieder geval een erkenning voor de kwaliteit van de stam en de nafok van oa. Radjanin.

En dat de nafok van Radjanin er mag zijn, wordt dit jaar weer bewezen. Op de hengstenkeuring van het SBS verschijnt de tweejarige Intendro A, de zoon van Contendro I. Intendro I wordt voorgesteld door zijn huidige eigenaar Luc van der Heyden van stoeterij Bloemenhof uit Lier. Duimen dus op 12 en 13 maart!


25-11-2010

Terug van weg geweest...

Normaal gezien zijn de zomermaanden de drukste maanden om nieuws te plaatsen. Dit jaar hebben we jullie op jullie honger laten zitten. Hiervoor onze excuses. Doch kunnen we niet zeggen dat er niets gebeurde de afgelopen maanden. Hier een kort overzicht.

In totaal werden er dit jaar zeven veulens geboren. De eerste twee waren Kalinka (Epleaser van 't Heike x Fleur de Lys) en Kato (Galisco van Paemel x Wendy). Vervolgens werden Kinky A (Cablo Z x Gloria A), Kabla (Cablo Z x Hella) en Kiss Me (Laudabilis x Rainbow) in hetzelfde weekend geboren. Nog wat later kwamen Kartouche (Pommeau du Heup x Rosita) en Kado (Galisco van Paemel x Etelle) ter wereld.

Vele jonge merries zetten dit jaar een veulen op de wereld, waardoor we met een afgeslankte stal het wedstrijdseizoen ingingen. Dit maakte dat er op wedstrijdniveau dit jaar weinig potten werden gebroken. Uitkijken naar 2011, wanneer we opnieuw op volle sterkte en met enkele veelbelovende jonge paarden kunnen aantreden.

Dat onze fokkerij enorm geëvolueerd is, konden we dit jaar vooral merken tijdens de prijskampen. Op het Antwerps Veulenkampioenschap in Pulderbos werd Kabla 7de bij de merrieveulens. Gezien het sterke deelnemersveld een opmerkelijke prestatie. Kiss Me werd vierde bij de merrieveulens optie dressuur.

Enkele weken voordien waren we met enkele paarden aanwezig op de provinciale prijskamp in Hoogstraten. Ook daar wisten enkele van onze paarden zich vooraan te plaatsen. Gloria A werd vijfde in de reeks van vierjarige paarden. Tevens stak zij een nominatie voor het E-label op zak. Tijdens het vrijspringen voor drie-jarige merries wist Hella beslag te leggen op een derde plaats. Dat deed ook Isaura bij de exterieurkeuring voor 2-jarige merries.


13-04-2010

Reeds 2 veulens geboren

Half april en we kunnen reeds de geboorte van 2 veulens melden. Beide veulens zijn merrieveulens. Het eerste werd geboren op 15 maart. Het is een dochter van Epleaser van 't Heike, de beloftevolle zoon van For Pleasure uit niemand minder dan Valentina van 't Heike. Moeder van dit veulen is de Cicero van Paemel-dochter Fleur de Lys.

Het tweede veulen werd geboren op 2 april. Vader is Galisco van Paemel, zoon van Cicero Z van Paemel x Feinschnitt I. Moeder is Wendy van de Nachtegaele, de gekende dochter van Quickfeuer van Koekshof.


15-03-2010

Toekomst belooft...

Tijdens het vrijspringen van het Gewest Hoogstraten werd nog maar eens duidelijk dat we op de goede weg zitten. 3 van de vier ingeschreven 2-jaarse eindigden in de top tien.

Het beste resultaat werd opgetekend door Ideale van de Nachtegaele. Deze dochter van Cicero Z van Paemel toonde veel kwaliteit, zowel op het gebied van exterieur als op de sprong. Ook de wil om te springen liet ze zien. Dit heeft ze ongetwijfeld meegekregen van moeder Wendy (Quickfeuer).

Dat Quickfeuer ons nog nooit heeft teleurgesteld, werd nog maar eens bevestigd door Isaura. Deze dochter van voornoemde Heartbreaker-zoon uit Casmina (Nagano) liet zien dat ze de souplesse en de springreactie van de vader heeft meegekregen.

Tenslotte was het Ixy van de Nachtegaele die zich in de kijker sprong. Echo van het Neerenbosch is de vader, moeder is Fleur de Lys (Cicero Z). Voor haar mag de hindernis gerust een paar gaatjes hoger. Dan pas zullen we haar echte kwaliteit kunnen tonen!


05-03-2010

Lange winterrust

Zowel voor de nieuwssite als voor de paarden is het een lange winterstop geweest. Met het aanbreken van de lente, breekt er ook een nieuw seizoen aan.

De winterstop was lang, maar toch hebben we niet stilgezeten! Op de stoeterij mochten we Rainbow verwelkomen. Rainbow is een dochter van Ferro x Amulet en stamt af van een van de grootste stammen in Noord-Nederland, namelijk de zottie-stam. Bovendien is de merrie drachtig van de Lauries Crusador xx zoon Laudabilis. Binnenkort meer over deze merrie op de site.

Volgende week 14 maart staat de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Niet voor de concourspaarden, die mogen zich thuis nog even voorbereiden, maar wel voor de jonge paarden. Met een aantal 2-jaarse trekken we naar de Presentatiewedstrijd van het gewest Hoogstraten.


17-11-2009

Nationale prijskamp Agribex Brussel

Zaterdag organiseerde BWP haar jaarlijkse nationale prijskamp. Zoals gebruikelijk tijdens Agribex ging deze aldaar door. Zelf hadden we geen paarden aan de start. Toch was er nieuws te rapen. Emilia, dochter van Rubin van de Wateringhoeve x Quickfeuer werd nationaal kampioen bij de vijf-jarige. Emilia is een halfzus van Fleur de Lys, onze Cicero-nakomeling.


17-11-2009

Radjanin vooraan op Open Indoor Moervelden

Radjanin is een competitiepaard. Dat heeft ze zondag nogmaals bewezen met een derde plaats na 2 foutloze omlopen. In de barrage haalde ze de snelste tijd maar tikte ongelukkig de laatste balk naar benenden.

De jonge paarden werden de eerste keer voor de leewen gegooid. Gloria en Gaza deden wat er van hen verwacht werd en toonden dat er in de toekomst veel van hen verwacht mag worden.


28-09-2009

Isaura kaapt overwinning weg op gewestelijke prijskamp

Zaterdag ging de gewestelijke prijskamp door. Met vrachtwagen vol paarden en goede moed vertrokken we richting Broechem. In de reeks van drie-jarige hadden we drie ijzers in het vuur. In de eerste reeks, een opmerkelijk sterkere reeks dan de tweede, eindigde Gloria A op een zesde plaats, Garonne op de vijfde. Gaza wist zich tijdens het vrijspringen te plaatsen op de achtste plaats, Gloria A werd verdienstelijk 5de, al zat er duidelijk meer in.

De knaller kwam in de reeks der jaarlingen en kwam op naar van Isaura, de dochter van Quickfeuer. Op een overtuigende manier trok deze knappe schimmel de overwinning naar haar toe.


31-08-2009

Tradities zijn er...

Afgelopen weekend stond Jumping Zandhoven op het programma. Deze jumping is en blijft een traditie in de jumpinggeschiednis. De laatste jaren kunnen we steeds deelnemen in showproeven, voorbehouden voor LRV-ruiters. Ook dit jaar mochten we op zondag weer met een prijs richting Wijnegem keren.

10-08-2009

Weer net niet

Radjanin springt haar parcoursen als nooit tevoren. Maar toch viel er weer net dat ene balkje onderweg. De tijd was snel genoeg voor een 15de stek.


eindigde knap 4de in de slotproef op een hoogte van 1m25.


10-08-2009

Weer net niet

Radjanin springt haar parcoursen als nooit tevoren. Maar toch viel er weer net dat ene balkje onderweg. De tijd was snel genoeg voor een 15de stek.


31-07-2009

Wedstrijdstal uitgedund

Zondag op wedstrijd naar Hoogstraten met Radjanin. Dat is het dan. Ciris heeft gisterenavond de boot genomen naar Engeland, waar zij op dezelfde stal komt te staan als Cirano ooit heeft gestaan. Ook Etelle heeft ons verlaten. We wensen de nieuwe eigenaars veel succes!


16-07-2009

Eindelijk terug op wedstrijd

Na een lange gedwongen rustperiode, kunnen we vanaf dit weekend er terug tegenaan. In ieder geval zijn de paarden er klaar voor. Zondag zijn we op tornooi in Loenhout, dinsdag is het tornooi in Koningshooikt. Radjanin, Etelle en Ciris zijn van de partij.


08-06-2009

Nummer 2 is geboren, Jurist A van de Nachtegaele

Jurist A Afgelopen woensdag 3 juni werd Radjanin opnieuw moeder. Voor het tweede opeenvolgende jaar baarde zij een hengstveulen van Contendro I.

04-05-2009

Opening van het tornooiseizoen met 2 mooie tornooien in Ranst en Oelegem

Op vrijdag 1 mei stond het eerste tornooi gepland in Ranst. Ciris deed het foutloos in de reeks beginnelingen, Etelle miskeek zich op de laatste hindernis.

Op dezelfde terreinen richtte de rijvereniging van Oelegem haar tornooi in. Ciris maakte de overstap naar de reeks licht, en moest nog wat wennen aan de hoogte. Etelle sprong een foutloze basisomloop. In de barrage was er 1 foutje en een hapering. Maar ze toonde wederom wat ze in haar mars heeft.


27-04-2009

Tweede weekend jonge paarden in Broechem

Bij de vijf-jarige liep Etelle sterk in Broechem. Een spijtige communicatiefout leverde ons 4 strafpunten op in de eerste omloop. De tweede omloop deed zij het opnieuw foutloos.

De zes-jarige jarige paarden moesten dit weekend serieus uit hun pijp komen. Twee pittige parcoursen werden aan paard en ruiter aangeboden. Vilano en Bjorn toonden dit niveau makkelijk aan te kunnen mits wat extra ervaring. Een fout in de eerste omloop en twee in de tweede omloop waren het resultaat.


26-04-2009

Eerste veulen van het jaar geboren!

In de nacht van zaterdag op zondag werd het eerste veulen van onze stal geboren. Moeder Gaza bracht een merrieveulen van Pommeua du Heup ter wereld. Het veulen krijgt de naan Jatrofa van de Nachtegaele mee. Zeer speciaal voor onze fokkerij is dat dit veulen tekent voor de 8ste generatie die geboren wordt uit onze stammoeder Vlady.


20-04-2009

Etelle en Vilano behalen zelfde bij jonge paarden

Etelle in Broechem

Etelle toonde in de reeks der 5-jarige dat zij het aflopen halfjaar veel progressie heeft gemaakt. Zowel in de eerste als de tweede omloop sprong zij zeer overtuigd en makkelijk naar de overkant. Enkel tijdens de tweede omloop konden we een klein foutje noteren. 4 strafpunten over beide omlopen was het resultaat.

Ook haar halfbroer Vilano Z is mee gegroeid met zijn leeftijdsgenoten bij de 6-jarige. Zowel voor de ruiter Bjorn als voor Vilano was het een eerste kennismaking op hindernissen van deze hoogte. Maar beide doorstonden de vuurdoop ten volle. Vilano liep een foutloze eerste ronde. Tijdens de tweede omloop viel er 1 balkje.


17-04-2009

Periode jonge paarden

Eind april tot begin juni staat steeds geprogrammeerd voor de jonge paarden. Dit weekend starten we in Broechem. Net zoals verleden jaar zullen broer en zus Etelle en Vilano het in hun respectievelijke klasse opnemen tegen hun leeftijdsgenoten. Vilano met Bjorn Pockele bij de zes-jarigen, Etelle nog steeds met Andy bij de vijf-jarigen.


16-03-2009

Gloria opnieuw in de prijzen

Gloria A van de Nachtegaele wist zich ook nu weer in de prijzen te lopen tijden het vrijspringen te Brecht - Gewest Hoogstraten. Tijdens de exterieurkeuring in de voormiddag verloor ze nog enkele punten door een gestresseerde stap, in de namiddag toonde ze haar kwaliteit gretig op de sprong en eindigde 7de in het totaal klassement.


09-03-2009

LRV-Kampioenschap 2009

Week na week kunnen we tegenwoordig resultaten schrijven over de stam van Radjanin. Ook nu weer. In Oud-Heverlee werd Wikita van den Berg, de dochter van Darco, nationaal indoorkampioen LRV. Wikita is een dochter van Tiquila van den Berg, het toppaard een tijdje terug onder Dirk Demeersman. Tequilla haar grootmoeder en Radjanin haar moeder zijn volle zussen.


06-03-2009

Finale vrijspringen bwp gewest Oudenaarde 2009

Dat Radjanin uit een goed nest komt, weten we al langer. Dat wordt ook nu weer bewezen tijdens het vrijspringen in Hof ter Couter in Nevele. Hilana Van De Vlasbloemhoeve, een dochter van Wandor van de Mispelaere en nog steeds in eigendom van de fokker Luc Mathys eindigde op een tweede plaats.

Waar vinden we deze merrie in de stam van Radjanin. De moeder van Hilana is een dochter van Camus. Haar moeder is de grootmoeder van Radjanin. Dus Radjanin en Hilana zijn beide kleindochters van Adina. Grootvader van Hilana (Camus) is dan ook nog eens vader van Radjanin. Kortom, goed bloed liegt niet!


21-01-2009

Ciris zet positieve lijn verder

Ciris eindigde tijdens de eerste indoor van dit jaar in de accomodatie Moervelden opnieuw dubbel foutloos. Etelle maakt een springfoutje op de eerste hindernis van de eerste omloop. Radjanin wordt met het oog op het veulen gewoon in conditie gehouden. Ze startte ditmaal een klasse lager.


21-01-2009

Gloria A behaalt G-label

Kerst Gloria A heeft haar eerste stappen richting de fokkerij succesvol gezet. Ze behaalde net als haar moeder Radjanin reeds het G-Label.

08-01-2009

@Uxtro

Kerst Vanuit Spanje mochten we weer enkele schitterende foto's ontvangen van @Uxtro, de volle broer van Radjanin. Na zijn kwetsure zal Uxtro weer paraat zijn in de Sunshine Tour eind februari. Kerst

05-01-2009

Beste wensen...

Kerst Veel (paarden)geluk, liefde en plezier toegewenst vanwege het ganse team van Stal Nachtegaele!

05-01-2009

Herinnering aan Too Late

Kerst De laatste dagen van het jaar waren niet onmiddellijkste de aangenaamste in onze stallen. Too Late werd aangetroffen met een beenbreuk. We hebben haar spijtig genoeg moeten laten inslapen. We danken haar om alle mooie momenten die we met haar mochten meemaken! We gedenken haar als een uitmate braaf paard met een ongelooflijke inzet, altijd klaar voor een schitterend resultaat neer te zetten! Kerst

05-01-2009

Radjanin pech in Mechelen

We waren amper vertrokken en het was al afgelopen. Een fout op de eerste hindernis is het resultaat dat we konden noteren. Verder was Radjanin op geen enkele fout te betrappen!


15-12-2008

Sterke prestaties op Indoor Moervelden

Afgelopen weekend stond opnieuw een indoor op het programma. Alle drie onze paarden raken onder stoom. Ciris liep twee foutloze omlopen in de klasse beginnelingen. Ook Etelle liep twee foutloze omlopen, dit in de klasse licht. De barrage kwam voor haar nog iets te vroeg. Toch zal zij er binnen korte periode helemaal staan. Tenslotte was ook Radjanin nog van de partij. Week na week toont zij een enorme inzet. Een foutloze eerste omloop en een fout op de laatste hindernis van de tweede omloop hielden haar uit de barrage.

Volgende afspraak is in Mechelen. Radjanin zal opnieuw deelnemen in de LRV-proeven. Afwachten of ze de mooie prestaties van afgelopen jaren kan herhalen!


17-11-2008

Open indoor Moervelden

Op de Presentatiedag in Broechem behaalde Gloria A opnieuw een klassering. Ze werd vijfde bij het vrijspringen van de twee-jaarse paarden.

Na al deze prijskampen en wedstrijden voor jonge paarden, werd het tijd om de oudere garde opnieuw aan het werk te zetten. Alle drie onze paarden vertoonden zich zeer gretig na hun verdiende rustperiode. Ciris legde een dubbel foutloze omloop af in de klasse beginnelingen. Etelle deed bijna hetzelfde, alleen schrok ze tijdens de tweede omloop van de toeschouwers met een volte tot gevolg. Radjanin startte sterk in de klasse Zwaar. In de eerste omloop bleef ze foutloos, de tweede omloop werd afgesloten met 2 fouten.


21-10-2008

Gloria A van de Nachtegaele schitterend 4de!

Gloria A van de Nachtegaele

Een schitterend resultaat op de nationale prijskamp afgelopen zondag. Dat is het besluit na de deelname met Gloria A van de Nachtegaele. In haar reeks werd ze knap vierde.

Niet alleen Gloria was aanwezig uit de stam van Radjanin. Ook Happyness van de Vlasbloemhoeve was aanwezig. Happyness is een dochter van Wandor van de Mispelaere uit een Codex moeder. Derde moeder van deze jaarling is eveneens derde moeder van Gloria, namelijk de Ut Fata dochter Quarta. Een bewijs dat exterieur doorheen de stam verweven is.

Met dank aan galop.be voor de foto's!


21-10-2008

Gloria A van de Nachtegaele naar nationale prijskamp

Na haar overwinning op de gewestelijke prijskamp in Broechem, namen we afgelopen weekend met Gloria deel aan de provinciale prijskamp. Ditmaal werd ze door de jury op een vierde plaats gezet, goed voor een selectie voor de nationale prijskamp komende zondag 26 oktober in Oud-Heverlee.

30-09-2008

Gloria A van de Nachtegaele wint reeks der 2-jarigen

Op de gewestprijskamp afgelopen weekend wist Gloria A (Quickfeuer van Koekshof x Camus), een dochter van Radjanin Vlasbloemhoeve op overtuigende manier beslag te leggen op de eerste plaats.

Fleur de Lys (Cicero Z van Paemel x Quickfeuer van Koekshof deed het voortreffelijk tijdens het vrijspringen. Zij werd door de jury als enige merrie bekroond met een 16/20 voor vermogen!

Gloria A van de Nachtegaele

Ikoon van de Nachtegaele geselecteerd voor BWP Auction Antwerp

Ikoon van de Nachtegaele

11 oktober staat de veiling BWP Auction Antwerp geprogrammeerd. Op deze veiling zal ook Ikoon van de Nachtegaele (Pommeau du Heup x Alcatraz) aantreden.

Een rechtstreekse link naar ikoon vind je hier., de video vind je hier.


08-09-2008

Radjanin in bloedvorm

Intendro A van de Nachtegaele

Radjanin verkeert momenteel in een grote vorm. Dit weekend trad ze zowel aan op de showproeven 1m25 in Zandhoven, als op het tornooi in Houtvenne. 4 parcours in drie dagen, drie maal geklasseerd. Een schitterend resultaat. In Zandhoven behaalde ze vrijdagavond 8 strafpunten in de barrage, goed voor een 8ste plaats. Op zaterdag viel er 1 balkje in het parcours. Op zondag werd er eerst gesprongen op het tornooi in Houtvenne. Ook daar werden 4 strafpunten genoteerd, goed voor de 13de plaats. Wat later op de avond waren we terug in Zandhoven. Een tijdfout bracht ons op de vierde plaats.

Op de foto de zoon van Radjanin, Intendro A van de Nachtegaele. Ondertussen is Radjanin opnieuw drachtig van Contendro I, uitkijken dus naar volgend jaar.

Nog op het tornooi in Houtvenne sprong Etelle wedereom een schitterende foutloze omloop. Deze merrie begint zich meer en meer te bewijzen in het parcours!


03-09-2008

Op het voorlaatste tornooi van het zomerseizoen in Bornem werd er eindelijk nog eens succes geboekt. Ciris maakte in de klasse beginnelingen een foutje op de laatste hindernis. Etelle deed dit in dezelfde reeks niet en bleef daardoor foutloos. Radjanin sprong een foutloze basisomloop in de klasse zwaar. In de barrage waar we als eerste dienden aan te treden viel er 1 balk in een trage tijd, toch goed voor de twaalfde plaats.

Volgend weekend wordt het druk. Naast het laatste tornooi in Houtvenne, treden we ook nog aan in Zandhoven op vrijdag en zaterdagavend.


22-08-2008

Op bezoek bij Ferrum

Ferrum van de Nachtegaele

Verleden week zijn we op bezoek geweest bij Ferrum van de Nachtegaele (Cum Laude x Burggraaf). Ferrum verliet onze stallen als veulen en kwam na een aantal omzwervingen terecht bij Randolph van de Heuvel. Hij wordt getraind op de professionele stal VCG-Horses. Ferrum is de volle broer van Garonne die nog steeds bij ons op stal aanwezig is.

Als veulen verraste dit veulen ons reeds met een derde plaats tijdens het Eerste Antwerps Veulenkampioenschap. Maar dat dit geen toeval was, toont hij ook nu. Het is een mooi, groot paard geworden, met uitstekende bewegingen. Bovendien mochten we enkele sprongen in vrijheid van hem aanschouwen die veelbelovend waren.


28-07-2008

Opnieuw Etelle in Retie

Een schitterend tornooi. Het weer was 180 graden gedraaid, mooie terreinen. Alles was aanwezig voor een goed tornooi. Spijtig genoeg kon alleen Etelle voor een foutloze omloop zorgen. Ze begint zich volop beter te voelen op de wedstrijdterreinen en laat met plezier haar talent zien.


23-07-2008

Regen in Oostmalle

Het tornooi in Oostmalle viel letterlijk in het water. Toch konden we weer enkele opmerkelijke prestaties neerzetten. Mathias werd in de dressuurreeks knap vijfde met Too Late. Etelle liet haar kwaliteiten nogmaals bewonderen en wist een foutloze omloop af te leggen. Radjanin kwam voor het eerst opnieuw aan de start. Een kleine fout bij het binnenkomen van de driesprong hield haar uit de barrage.


16-07-2008

Antwerps Veulenkampioenschap

Afgelopen weekend stond het Antwerps Veulenkampioenschap op het programma. Dit evenement werd voor de vierde keer georganiseerd. En voor de derde keer stonden we met een veulen in de finale. Ditmaal was het met Isaura van de Nachtegaele, een dochter van Quickfeuer van Koekshof x Casmina van het Oorlandhof (v. Nagano).

Maandag, tijdens de nationale feestdag, trekken we richting Oostmalle, voor het ruitertornooi aldaar.


08-07-2008

Mooi tornooi in Pulderbos

Het tornooiseizoen werd hernomen in Pulderbos. De Dennenruiters zorgden voor een zeer verzorgd tornooi, waar van ten volle van de sport kon worden genoten.

In de groepsdressuur konden we met ons viertal de overwinning binnenhalen. Verder behaalde Andy met Ciris ook nog een vierde plaats in de individuele dressuur en een foutloze omloop bij het springen. Mathias reed met Too Late voor de eerste maal licht, behaalde ook de barrage. De barrage werd beeindigd met 1 weigering. Al bij al een schitterend resultaat.


25-06-2008

Opnieuw voltallig

Zondag konden we voor de eerste keer dit seizoen opnieuw rekenen op de volledige wedstrijdstal. RC De Trens organiseerde een wedstrijd bij Stal Hazebroek. We sloten de dag af met 2 klasseringen van de oudere garde.

Mathias reed Too Late schitterend rond in de klasse midden. Foutloos, maar een volte voor de finish bracht hem 4 strafpunten op. Radjanin sprong sterk en foutloos rond. Een tweede plaats in de klasse zwaar kwam bij op haar palmares.


13-06-2008

Jonge paarden

Wegens de afgelasting van de wedstrijd jonge paarden provincie Vlaams-Brabant stond er geen wedstrijd op het programma afgelopen weekend. Toch kunnen we enkele mooie resultaten meedelen van 4-jaarse paarden die onze stallen als veulen verlieten. Enerzijds is er Endane van de Nachtegaele (Electro x Uniform) die met Timmy Wevers 2 foutloze omlopen aflegde.

Ook van Enya van de Nachtegaele (Nagano x Quickfeuer) ontvangen we wekelijks goed nieuws uit de VOR-wedstrijden. Enkele uitslagen van de afgelopen weken:


26-05-2008

Intendro A van de Nachtegaele

Intendro A van de Nachtegaele Hierbij nog een foto van Intendro A, de nakomeling van Contendro die verleden week donderdag werd geboren.

26-05-2008

Ciris sterk

Ook gisteren in Bevel was Ciris op geen fout te betrappen. In de tweede omloop waren er op 60 deelnemers maar 2 foutloze omlopen. Dus ook Ciris. Met een snellere tijd in de barrage konden we ook de overwinning meenemen naar Wijnegem. Etelle deed het met 4 en 8 ook verre van slecht!


22-05-2008

Gisterenochtend is het laatste veulen geboren. We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk beviel Radjanin Vlasbloemhoeve van een hengstveulen. De vader is niemand minder dan de duitse topvererver Contendro I. Het veulen werd dan ook gepast Intendro A van de Nachtegaele gedoopt. Foto's volgen!

Isaura van de Nachtegaele Jullie hadden nog een foto te goed van Isaura van de Nachtegaele, het Quickfeuer-merrietje uit Casmina van het Oorlandhof. Bij deze...

19-05-2008

Dit weekend hebben we deelgenomen aan de wedstrijd van RC De Trens op Stal Brabo te Schilde. Etelle sprong heel goed, kreeg een moeilijke afstand aan de dubbelsprong wat resulteerde in 1 balkje. Ciris begint wedstrijdritme te krijgen. In de klasse licht liep zij al dubbel foutloos, hetzelfde herhaalde ze probleemloos in de klasse midden.


14-05-2008

Het goede weer zorgde ervoor dat onze merries het tijd vonden hun veulen op de wereld te zetten. Verleden week dinsdag beviel Too Late van haar veulen. Vrijdag kwam het veulen van Rosita ter wereld. Tenslotte was het maandag de beurt aan Casmina.

In Time van de Nachtegaele In Time van de Nachtegaeleis het tweede merrieveulen van Too Late. In Time is net als het eerste veulen Goa een dochter van Quickfeuer van Koekshof. Goa is in ieder geval de perfecte referentie voor dit veulen, daar zij enkele maanden geleden tweede werd tijdens het vrijspringen in Dessel. In Time van de Nachtegaele
Ikoon van de Nachtegaele Ikoon van de Nachtegaele is een zoon van Rosita. Hij is het eerste veulen dat bij ons geboren wordt van Pommeau du Heup. Ikoon heeft binnen onze stal reeds enkele referenties opgebouwd. Zo is zijn oudste broer Waldo (Quickfeuer van Koekshof) succesvol in Taiwan. Zijn andere broer Vilano Z (Vigaro Z) is dan reeds bijna zeker van een finaleplaats Jonge Paarden in Pulderbos, met drie foutloze omlopen op 4. Ikoon van de Nachtegaele

Isaura van de Nachtegaele is de eerste dochter van Casmina van het Oorlandhof (Nagano). Haar vader is de voor ons zo succesvolle Quickfeuer van Koekshof.


07-05-2008

Afgelopen weekend behaalde Iris op het tornooi in Essen met Nobel de eerste plaats in haar klasse dressuur. Etelle behaalde 8 strafpunten, Ciris had een pechbalk. Vanaf volgend tornooi kunnen we terug op volle sterkte uitrukken richting Pulderbos.


30-04-2008

De tweede wedstrijd jonge paarden te Broechem was geen meevaller voor ons. In de eerste omloop behaalde Etelle 4 strafpunten op de laatste hindernis. In de tweede omloop kwamen er nog wat communicatiestoornissen boven en eindigden we met 8 strafpunten. Haar oudere halfbroer Vilano deed het weer zeer goed met Bjorn. Met een foutloze eerste ronde en vier strafpunten uit de tweede ronde kunnen zij zich zo goed als zeker opmaken voor de finale in Pulderbos.

Zondag staat voor ons ook het eerste zomertornooi op het programma in Essen. Wegens de drachtigheidsperikelen zal enkel Etelle en Ciris aantreden met Andy, Nobel laat zijn kunnen tussen de witte hekjes zien met Iris.

Idéale van de Nachtegaele Tenslotte hadden jullie nog de foto's te goed van Idéale van de Nachtegaele, de dochter van Wendy x Cicero Z van Paemel. Zoals we van de veulens van Wendy gewoon zijn, is dit ook weer een veulen met een geweldige expressie. Idéale van de Nachtegaele

21-04-2008

Jonge paarden in Broechem. Het blijft een speciaal evenement. Het is een dag waarop iedereen erbij wil zijn, waarop iedereen zijn jonge paard wil tonen en waarop iedereen wil presteren. Hierdoor ontstaat een massa deelnemers, dit jaar tot 1600 inclusief de bij-inschrijvingen. Ook wij waren van de partij, bij de vierjarigen met een eigen paard, bij de vijfjarigen met een fokproduct van ons.

Vilano van de Nachtegaele Z sprong bij de vijf-jarige 3x foutloos. Zowel zijn twee basisparcoursen als de barrage legde hij foutloos af onder zijn ruiter-eigenaar Bjorn Pockelé. Bjorn is sinds 2006 eigenaar van Vilano en zorgde zelf voor de volledige opleiding van deze nakomeling van Vigaro Z (Darco x Wiensender).

De zus van Vilano, Etelle, is nog steeds in ons bezit. Zij is een dochter van Nagano. Bij de vierjarige legde zij de eerste omloop foutloos af. Tijdens de tweede omloop vielen er 2 balken naar beneden.


18-04-2008

Zondag staat de eerste wedstrijd Jonge paarden in Broechem op het programma. Uit onze fokkerij zullen er twee paarden deelnemen. Vilano Z (v. Vigaro Z) zal deelnemen bij de vijfjarige paarden met in het zadel zijn eigenaar Bjorn Pockelé, Etelle (v. Nagano) zal deelnemen met Andy. Beide zijn afstammelingen van Rosita.


16-04-2008

Zondagochtend heeft Wendy van de Nachtegaele een merrieveulen op de wereld gezet. Het veulen draagt de naam Idéale van de Nachtegaele. Zij is een dochter van Cicero Z van Paemel (Carthago x Randel Z) en dus ook de volle zus van Hella van de Nachtegaele.

Endane van de Nachtegaele

Van Endane van de Nachtegaele (v. Electro) kregen we deze mooie foto. Endane werd als veulen verkocht aan de familie Wevers uit Genk. De zoon Timmy rijdt momenteel deze 4-jarige ruin aan. Veel succes toegewenst aan deze combinatie!

Endane is een zoon van onze succesvolle merrie Q-Nelly van de Nachtegaele. Naast Endane zette zij ook hierboven vernoemde Wendy op de wereld. Verder heeft Endane de broers Federal (Electro) en Cirano (v. Vialli) en de zus D-Nelly (v. Vialli).


27-03-2008

Ciris van de Nachtegaele Met de start van het zomerseizoen zijn wij begonnen met het voorbereiden van onze paarden op het komende tornooiseizoen. Afgelopen weekend stelde De Katershoeve te Loenhout zijn deuren open voor een wedstrijd van RC De Trens. Voor Ciris was het haar eerste wedstrijd sinds september. Er werd rustig gestart in de klasse Licht, maar verteerde dit voortreffelijk. Een foutloze barrage leverde haar een vijfde plaats op.
Etelle van de Nachtegaele Voor Etelle was het de eerste officiele wedstrijd. Ook zij mocht direct aanvatten in de klasse Licht. Ondanks haar beperkte ervaring deed zij het voortreffelijk. Met een foutloze basisomloop mocht ook zij aantreden in de barrage. In de barrage kreeg ze door deze onervarenheid een kleine fout op de blauwe golfplanken. Toch een schitterend debuut.

27-03-2008

Ix van de Nachtegaele Gisteren, 26 maart, is Fleur de Lys (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) bevallen van een merrieveulen. Vader van het veulen is Echo van het Neerenbosch (Chin Chin x Kashmir van het Schuttershof). Het veulen draagt de naam Ix van de Nachtegaele. Meer info vind je op de site!

10-03-2008

Het is een rustige periode in het wedstrijdseizoen. De merries zijn hoogdrachting, de winterwedstrijden lopen op hun einde, stilaan duiken de eerste buitenwedstrijden op. Kortom, een periode waar weinig nieuws te rapen valt.

Kerst

Op de wedstrijd vrijspringen te Dessel door een nakomeling van onze stal op. Goa van de Nachtegaele, een dochter van Quickfeuer van Koekshof uit Too Late (Nabab de Rêve) haalde in de reeks der 2-jarigen een schittende tweede plaats. Van harte proficiat voor de nieuwe eigenaar, Wesley Neeckx!

Ze was evenenees van de partij op de hengstenshow van De Roshoeve. Met dank aan het team voor de foto!


05-01-2008

Afgelopen zondag waren we te gast op Antwerp Horse Center, Massenhoven Riding Club. Mathias startte het jaar schitterend. Hij reed Too Late naar een schitterende 2de plaats in de reeks van 1m. Etelle kwam voor de eerste keer in een officiele wedstrijd aan de start. In 80cm behaalde ze onmiddellijk een dubbel foutloze omloop. Ciris kwam na een lange rustpauze ook opnieuw aan de start. Een fout op de laatste hindernis in 90cm en op de eerste hindernis in 1m hield haar tweemaal uit de barrage.


02-01-2008

Beste wensen...

Kerst Veel (paarden)geluk, liefde en plezier toegewenst vanwege het ganse team van Stal Nachtegaele!

30-12-2007

Radjanin in Mechelen

Net als verleden jaar mocht Radjanin Vlasbloemhoeve aantreden in Mechelen. En net als vorig jaar deed ze dit voortreffelijk met een schitterende vierde plaats. Tijdens de finale lieten zowel ruiter als Radjanin enkele steken vallen! Toch weeral een mooi jaareinde Radjanin en Stal Nachtegaele. We mogen terugblikken op een succesvol jaar.


20-12-2007

Ferrum van de Nachtegaele

Meer dan een jaar na zijn verkoop, kregen we een prachtig bericht in onze mailbox van de nieuwe eigenaars van Ferrum. Hij is in Nederland toegekomen. Een klein citaat:

Ferrum kan echt fantastisch bewegen en heeft heel veel springaanleg. Hij stapt gewoon de wei uit over het hek. Bovendien heeft hij een fantastisch karakter! Ferrum is tevens gekeurd en had een subliem keuringsrapport.

We zijn heel tevreden dat Ferrum het naar zijn zin heeft! We wensen hem en zijn nieuwe eigenaars alle succes toe voor de toekomst!


20-12-2007

Indoor Moervelden

De eerste indoor Moervelden leverde mooie resultaten op voor Radjanin en Too Late, toch konden er geen klassering worden genoteerd. In de voormiddagreeks verkeek Radjanin zich even in de barrage, in de namiddag werd er een klein foutje genoteerd in de driesprong. Mathias reed met Too Late een foutloze omloop in de reeks beginnelingen.

Nu zondag 23 december staat de eerste Z-indoor gepland. Deze gaat door in de ruiterhal van Lille. Radjanin verschijnt er aan de start. Op zaterdag 29 december kunnen jullie Radjanin bewonderen op Jumping Mechelen.


26-11-2007

Tweede indoor LRV

Zaterdag stond in de was het de nationale prijskamp BWP, georganiseerd op de landbouwbeurs Agribex te Brussel. Hoewel wij er niet aanwezig waren, viel er ook voor ons nieuws te rapen! Emillia wist de reeks der drie-jarige op haar naam te schrijven. Emillia is een dochter van Rubin van de Wateringhoeve uit een Quickfeuer van het Koekshof-moeder. Maar wat meer is, zij is de halfzus van Fleur de Lys, de Cicero-dochter die begin dit jaar onze stal kwam versterken!

Op zondag hadden we onze tweede indoor LRV, opnieuw in het Zellehof te Herentals. Mathias was er deze keer opnieuw bij en wist Too Late tweemaal foutloos rond te sturen. Casmina maakte in de voormiddag opnieuw een fout op de laatste hindernis. In de namiddag bleef ze foutloos. In de barrage gingen we enkele keren in de fout. Toch onthouden we de progressie die Casmina de laatste weken aan het maken is! Tenslotte was ook Radjanin van de partij. In de voormiddag werd ze knap derde. In de namiddag struikelde ze na hindernis vijf, waardoor de volgende hindernis net te snel kwam. Spijtig, want verder was ze niet op een fout te betrappen!

Volgende week is onze eerste indoor te Moervelden. Op zaterdag worden de onderbeginnelingen gereden, waar Etelle voor het eerst zal verschijnen. We kijken er allemaal met spanning naar uit!


26-11-2007

Radjanin sterk

Vrijdag mocht het nog niet lukken in de Darco-cup. Radjanin besloot haar omloop met 8 strafpunten, de andere 2 combinaties voor het team Camus behaalden elk 4 strafpunten. Onvoldoende dus om een vuist te kunnen maken. Zondag was er de eerste indoorwedstrijd LRV in manege Zellehof te Herenthout. Casmina liep beide parcoursen netjes rond, maar de laatste hindernis was er telkens teveel aan. Radjanin verkeek zich in de voormiddag ook op de laatste hindernis, maar in de namiddag maakte ze dit ruimschoots goed. In de barrage haalde zij 1 balk naar beneden en eindigde daarmee op een tweede plaats.


21-11-2007

Herneming winterseizoen

Het is weeral een tijdje geleden dat we nog eens op wedstrijd waren. Ondertussen zijn we met zijn allen de binnenpiste onveilig aan het maken. Ook wij zijn afgelopen weekend rustig gaan inlopen bij Sportstal Wittenberg te Herentals. Casmina startte in de proef 1m05. In de barrage maakte zij 1 fout. Radjanin trad aan in de klasse 1m15. Zij maakte een fout op de eerste hindernis.

Dit weekend gaan we er echt tegenaan. Vrijdagavond staat de Darco-cup (vroegere Lugano-cup) op het programma in het Azelhof. Wendy zal wegens haar kwetsuur niet kunnen meestrijden in het zo succesvolle team Quickfeuers. Radjanin daarentegen zal trachten haar vader alle eer aan te doen. Zondag is de eerste indoorwedstrijd LRV van ons gewest. Deze gaat door op manege Zellehof te Herenthout.


27-08-2007

Mathias blinkt uit

Afgelopen weekend werd op Massenhoven Riding Club het clubkampioenschap RC De Trens verreden. Op zondag versterkten wij het team van De Hoefslag. Mathias reed in de voormiddag knap foutloos rond met Too Late in de klasse Midden, zonder overdreven risico's te nemen. Niemand deed beter en dus was zijn eerste beker een feit. In dezelfde proef bleef ook Andy foutloos met Casmina en belandden op een tiende plaats. In de klasse Zwaar behaalde Wendy in de voormiddag een derde plaats, in de namiddag was er een vijfde plaats voor Radjanin.


27-08-2007

Geen verrassingen in Achterbroek

Nobel

Ciris kreeg een weekje vrijaf. In haar plaats mocht Di-Nelly nog een keertje mee. Een twee foutjes door onervarenheid gaf ons toch een tevreden gevoel. Too Late is een pak ervaring rijker. Een foutloze omloop is dan ook het bewijs ervan. Sterk werk dus weeral van Mathias.

Andy behaalde met Radjanin een fraaie 7de plaats in de klasse Zwaar. Slechts 2 combinaties wisten foutloos rond te komen. Wendy kwam eveneens met 1 foutje rond.

In de dressuurreeksen werd Iris knap tweede met Nobel!


16-08-2007

Uxtro van de Vlasbloemhoeve naar EK!

@Uxtro Na zijn goede prestaties afgelopen maanden, onder andere in Verden, werd Uxtro van de Vlasbloemhoeve, volle broer van Radjanin geselecteerd voor het EK Dressuur. Dit Europees Kampioenschap vindt plaats van 30 augustus tot en met 2 september in Park La Mandria, zo’n tien kilometer van Turijn.

13-08-2007

Vormbehoud in Lier

De sterkhouders van de afgelopen weken toonden ook gisteren in Lier-Noord hun grote vorm. Ciris bleef foutloos in de klasse beginnelingen. Hetzelfde deed ook Mathias met Too Late. In de reeks Midden sprong Wendy voor de vierde maal op rij foutloos. In de barrage sneuvelden er drie hindernissen. Radjanin liet verleden week al merken dat haar vorm in stijgende lijn was. Ditmaal bleef ook zij foutloos. In de barrage viel er net als bij alle andere barragekandidaten 1 balk. Een tijdfout extra bracht haar op de achtste plaats.

Iris, Mathias en Andy streden in het achttal mee voor de medailles en werden 2de!


06-08-2007

Ciris en Wendy op dreef

Radjanin Vlasbloemhoeve Voor de derde maal op rij wist Wendy de barrage te halen. Maar ook dit keer lieten we in de barrage een steekje vallen. Ook Ciris was opnieuw foutloos in de klasse beginnelingen. Radjanin sprong goed maar werd door een fout op de laatste hindernis uit de barrage gehouden. Casmina wist ook haar omloop met 1 fout te beeindigen.

24-07-2007

Wendy bevestigd

Op het tornooi in Minderhout waren het opnieuw moeder en dochter die met de prijzen aan de haal gingen. Wendy werd met 2 fouten in de barrage 10de, Ciris bleef foutloos in de klasse beginnelingen.


16-07-2007

Opnieuw Wendy

Op het Antwerps Veulenkampioenschap lieten zowel Hella als Hellen zich van hun beste kant zien. Toch was er geen finaleplaats voor hen weggelegd.

Op het tornooi in Beerse kwamen de paarden goed voor de dag. Casmina liet haar kwaliteiten aan iedereen zien. Een fout op de laatste hindernis hield haar spijtig genoeg uit de barrage. Wendy trok nog eens alle registers open. In een spannende barrage in de klasse midden bleef zij foutloos en eindigde op een 7de plaats.

Nog nieuws uit de dressuurringen. Nobel en Iris werden vierde in hun reeks!


09-07-2007

Jeugd geeft het voorbeeld in Noorderwijk!

Zowel de jonge paarden als de jonge ruiter hebben afgelopen zondag op het tornooi van de Bavodravers te Noorderwijk sterk gepresteerd. Mathias behaalde zowel met Too Late als Di-Nelly een foutloze omloop in de klasse beginnelingen. Ook Ciris behaalde in deze klasse een foutloze omloop met Andy.

Casmina liep haar tweede wedstrijd dit seizoen. Haar inzet is enorm. Na de klasse-overgang naar licht moest zij nog wat aanpassen aan de hoogte, en maakte enkele foutjes. Maar alles laat ons het beste verhopen. Wendy deed het weer schitterend in de klasse Midden, maar kwam in een loodzwaar parcours met 2 fouten uit de ring. Ook de klasse Zwaar was loodzwaar. Een fout op hindernis 1 en 2 fouten in de driesprong maken de rekening groter voor Radjanin dan de prestatie die ze eigenlijk leverde.

Volgende week trekken we voor een volgend tornooi naar Beerse. Maar niet te vergeten, op zaterdag staat er het Antwerp Veulenkampioenschap op het programma. Onze twee veulens, Hella en Hellen, zullen hieraan deelnemen.


02-07-2007

Terug aan de slag!

Na een rustpauze van een goede maand zijn de wedstrijden gisteren terug aangevangen. Op manege De Hoefslag werd een wedstrijd van RC De Trens verreden. Ter opwarming van het tornooi volgende week name alle paarden deel. Casmina behaalde een achtste plaats in de klasse midden. Radjanin liep dubbel foutloos in de klasse zwaar. Ook Di-Nelly wist met Mathias de barrage te behalen!


21-05-2007

Wendy van de Nachtegaele!

Afgelopen donderdag waren drie van onze paarden geselecteerd voor de wedstrijd Belgie-Nederland die doorging te Ranst in het Hippisch centrum Moervelden.

Too Late kwam in de klasse beginnelingen met Mathias aan de start. In de voormiddag liet de combinatie een foutloze omloop optekenen. In de namiddag was er even een verstrooidheid, wat een volte en een balkje opleverde. Radjanin startte in de klasse Zwaar. 's Morgens behaalde ze 4 strafpunten, in de tweede omloop vielen er enkele meer. Maar toch waren we niet ontevreden over de geleverde prestatie

Tenslotte verscheen ook Wendy aan de start. In de voormiddag had ze een klein foutje. In de namiddag liep ze foutloos rond. In het eindklassement behaalde ze hierdoor een mooie zevende plaats.


15-05-2007

Hellen van de Nachtegaele!

Dinsdagmorgen omstreeks 5u is Rosita bevallen. De merrie is een dochter van Chopin van het Moleneind, de talentvolle zoon van Quick Star. Het veulen luistert naar de naam Helen van de Nachtegaele.


14-05-2007

Wendy van de Nachtegaele maakt wederoptreden!

Gisteren een tussenwedstrijd gereden van RC De Trens. Na een relatief kort bevallingsverlof mocht Wendy terug mee. Ze was blijkbaar even tevreden als ons. Op schitterende manier liep ze doorheen het parcours en eindigde op een derde plaats in de klasse Zwaar. Radjanin had 1 foutje. Too Late behaalde in de klasse midden een 4de plaats, Ciris (dochter van Wendy) liep dubbel foutloos naar een achttiende plaats.


02-05-2007

Hella van de Nachtegaele

Hella Afgelopen weekend werd ons eerste veulen geboren, een dochter van Cicero uit Wendy. Het is een op en top bloedgemaakt veulen, mooi groot, waar we met zijn allen super gelukkig mee mogen zijn! Hella

Gisteren stond ook het eerste LRV-tornooi op het programma. Spijtig genoeg viel er daar geen nieuws te rapen voor onze stal.


23-04-2007

Too Late en Radjanin op De Katershoeve

Op Stoeterij De Katershoeve stond afgelopen weekend een VOR-wedstrijd op het programma. Wegens afwezigheid van Mathias kwam Too Late nog eens in actie met Andy. De combinatie haalde in de eerste klasse 4 een balkje naar beneden in de barrage, tijdens het jachtparcours werd het duo knap tiende.

Ook Radjanin verscheen ten tonele. Opnieuw een foutloze omloop, maar 2 fouten in de barrage brachten haar op een veertiende plaats.


11-04-2007

Mathias in grote vorm

Afgelopen weekend toonde Mathias in grote vorm te zijn. Zondag reed hij tijdens de Groentenjumping een dubbel foutloze omloop met Too Late in de proef 1m. Op maandag, op manege De Hoefslag, werkte hij met Di-Nelly als enige de barrage foutloos af in de proef 90cm, goed dus voor een schitterende overwinning. Met Too Late behaalde hij in dezelfde proef 1 springfout in de barrage, goed voor de 2de plaats.

Zondag legde Radjanin een foutloze klasse 6 af op de Groentejumping, spijtig genoeg net buiten tijd. Op maandag vormde ze met Luc Vanderheyden een gelegenheidsduo op manege De Hoefslag. Ze toonde met iedereen voorzichtig te willen zijn en behaalde de overwinning in de proef 1m.

Ook op fokkerijgebied hebben we dit weekend niet stil gezeten. Onze stoeterij werd uitgebreid met de 2-jarige merrie Fleur de Lys. Fleur is een dochter van Cicero, de Carthago-zoon die momenteel onder Dirk Demeersman zijn internationaal debuut maakt. Aan moederszijde vinden we een voor ons zeer bekende naam terug, namelijk Quickfeuer van Koekshof. Verder in de moederlijn zien we Goldspring de Lauzelle en Eros.


04-04-2007

Wachten op het buitenseizoen

Rosita

Momenteel is er weinig nieuws te rapen. Een tussenpauze tussen het indoor- en buitenseizoen, wachten op de veulens. Maar tijdens het paasweekend is het weeral zover. Groentenjumping bij Stal Ceulemans. Ciris en Radjanin treden aan met Andy, Too Late met Mathias. De volgende dag staat het clubkampioenschap op het programma met gelegenheidsduo Radjanin en Luc.

Op de foto's zijn onze drie drachtige merries te zien, links Rosita, rechts zien we Wendy en Casmina.

Wendy
Casmina

19-03-2007

Mathias op Manege Massenhoven

Mathias werd gisteren mooi derde in de proef 90cm met Too Late. Een mooie basisomloop en een schitterende barrage leverde hem dit resultaat.

In de laatste week van de Sunshine Tour is @Uxtro opnieuw vijfde geworden in de Grand Prix Special. Week na week heeft de volle broer van Radjanin getoond alle kwaliteit te hebben om een echt Grand Prix paard te worden.


12-03-2007

Jonge paarden op wedstrijd RC De Trens Stal Hazebroek

Ciris De jonge paarden worden volop wedstrijdritme bijgebracht. Gisteren waren we te gast bij Stal Hazebroek. Zowel Ciris als Di-Nelly voldeden aan de verwachtingen. Mathias wist zich met Too Late naar een zestiende plaats te rijden.

Ook tijdens de tweede week van de Sunshine Tour vonden we @Uxtro van de Vlasbloemhoeve terug in de voorste gelederen. In de proef Grand Prix Grote Tour werd hij knap 5de. In de Grand Prix Special werd hij de volgende dag 6de.


05-03-2007

Tijdens de eerste week van de Sunshine Tour vonden we opnieuw de volle broer van Radjanin, namelijk @Uxtro van de Vlasbloemhoeve terug. In de proef Intermediair II Grote Tour werd hij knap 5de. In de Grand Prix wist hij zich te plaatsen voor de Grand Prix Special, waar hij uiteindelijk 11de werd.

Tiquila was onder Dirk Demeersman weer regelmatig in het prijzengeld terug te vinden. Op het CSI Hasselt behaalde deze combinatie een 8ste plaats in een proef 1m40.


05-03-2007

Ski Na een deugddoend skiverlof wordt het uitkijken naar de geboorte van de veulentjes, de wedstrijden jongen paarden en het buitenseizoen. In ieder geval zijn we heel tevreden over de indoorwedstrijden! Radjanin eindigde in de klasse Zwaar op een schitterende derde plaats, Casmina behaalde in de klasse beginnelingen een tiende stek en Wendy werd elfde. Ook Mathias behaalde een schitterend resultaat!

05-02-2007

Z-indoor Moervelden

Regelmaat aan de orde tijdens de Z-indoor. Net zoals in Kasterlee behaalde Radjanin ook nu weer tijdens iedere omloop 4 strafpunten. Wendy sprong tijdens haar laatste wedstrijd voor het zwangerschapsverlof nog altijd fris en monter rond. In de voormiddag was ze foutloos, in de namiddag tikte ze 1 balkje tegen de grond.


30-01-2007

Schitterende resultaten indoor Moervelden

Ook nu weer was het Radjanin die zich in de kijker sprong. In de voormiddag legde zij de omloop dubbel foutloos af, goed voor de eerste plaats. In de namiddag werd zij met een klein foutje uit de barrage gehouden.

Ook Wendy legde in de voormiddag een dubbel foutloos parcours af, goed voor een vierde plaats. In de namiddag liep zij ook 1 keer tegen een balk aan.

In de klasse beginnelingen verscheen Casmina aan de start. Zowel in de voormiddag als in de namiddag liep ze foutloos rond. Hetzelfde deed ook Mathias met Too Late.

In de aspirantenproef legde Ciris haar omloop opnieuw dubbel foutloos af. Dit werd ook overgedaan door Mathias met Di-Nelly.

Komende zondag zijn we al opnieuw aanwezig op de Z-indoor. Ook deze gaat door in het Centrum Moervelden. Wendy en Radjanin verschijnen aan de start in de klasse Midden en Zwaar.


15-01-2007

Radjanin in grote doen. Dat is het besluit van de tweede indoor van ons LRV-seizoen. Tijdens de voormiddag was ze goed voor een tweede plaats, in de namiddag werd ze derde in de hoogste klasse.

Wendy liet zowel in de voormiddag als in de namiddag 4 strafpunten optekenen. Geen slecht resultaat, maar we zijn door haar al beter verwend geweest.

In de klasse beginnelingen verscheen Casmina aan de start. 4 strafpunten in de voormiddag en een foutloze omloop in de namiddag waren voor haar het resultaat. Ook Mathias haalde met Too Late 4 strafpunten in de voormiddag. Materiaalpech in de namiddag dwong hem tot een opgave.

De dag werd net als verleden week aangevat met de aspirantenproef. Ciris legde beide omlopen foutloos af. Di-Nelly haalde over beide omlopen 1 balkje naar beneden.

Op 28 januari staat de volgende indoor in Ranst op het programma.


08-01-2007

Wat een start van het nieuwe jaar. Tijdens de eerste indoorwedstrijd van ons winterseizoen 2006-2007, verreden op manege Zellehof in Herenthout, werden al direct schitterende resultaten behaald.

Opwarmer van de dag was de aspirantenproef. Mathias ging met Di-Nelly van start, Andy met Ciris. Beide paarden slaagden erin in hun eerste wedstrijd 1 van de 2 omlopen foutloos af te leggen.

In de klasse beginnelingen hadden Mathias en Andy ook beide een paard onder het zadel. Zowel Too Late, door Mathias bereden, als Casmina legden hun voor- en namiddagomloop foutloos af. In de namiddag resulteerde dit in een 5de plaats voor Mathias en een 6de voor Andy.

In de klasse midden kwam Wendy aan de start. Ook zei legde in de voormiddag een foutloze basisomloop af, maar behaalde een fout in de 2de faze. In de namiddag kwam ze weer foutloos uit het baisparcours. In de barrage haalde ze opnieuw een balk naar beneden.

Tenslotte kwam Radjanin aan de beurt in de klasse Zwaar. In de voormiddag kwam ze met vier strafpunten uit de eerste faze, in de namiddag legde ze een foutloze basisomloop af. In de barrage moest er 1 balkje naar beneden, zodat we op de derde plaats eindigden!


02-01-2007

Aan alle bezoekers een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst met enorm veel paardegeluk!

Met Radjanin Vlasbloemhoeve mochten we aantreden in de LRV-reeksen op Jumping Mechelen. In de reeks werkten we als eerste een foutloze dubbele omloop af. Met een achtste tijd waren we geplaatst voor de finale tijdens de volgende dag. Tijdens de finale werden enkele missers zwaar afgestraft. Toch houden we een prachtige herinnering aan de Mechelen-campagne.

Dit weekend start bij manege Zellehof het LRV-indoor seizoen. We vertrekken met een volle vrachtwagen richting Herenthout. Radjanin de klasse zwaar, Wendy in de klasse Midden en Casmina in de klasse beginnelingen zijn reeds de traditionele namen. Ciris maakt voor het eerst deel uit van het wedstrijdgeheel in de klasse onderbeginnelingen. Too Late is geen onbekende naam in het geheel, maar zal vanaf dit seizoen uitgebracht worden door Mathias in de klasse beginnelingen. Hij neemt ook Di-Nelly voor zijn rekening, dit in de klasse onderbeginnelingen.


18-12-2006

Om en bij de 90 deelnemers tijdens de eerste Z-indoor in Kasterlee. Vier combinatie konder de barrage behalen. Radjanin behaalde in beide omlopen slechts vier strafpunten. Algemeen blikken we dus tevreden terug op de eerste deelname aan een Z-indoor.


12-12-2006

Dit weekend staat de eerste officiele indoor van ons winterseizoen op het programma. Bij De Vier Dagmaelen in Kasterlee wordt de eerste Z-indoor georganiseerd. Radjanin Vlasbloemhoeve zal hier aanwezig zijn.


04-12-2006

Uitstekende resultaten afgelopen weekend. Waar Casmina nog een fout behaalde in de proef 1m, deed Cirano het foutloos. In de daaropvolgende barrage toonde hij naast zijn kwaliteit ook nog zijn onervarenheid, wat hem 2 balken opleverde, nog steeds goed voor een negende plaats.

In de proef 1m10 liet Too Late zien dat ze helemaal terug is van weggeweest. Een foutloze basisomloop, een schitterende barrage in de tweede tijd. Een pechbalk onderweg zorgde voor het enige minpuntje, maar toch een mooie achtste stek.

Ook de proef van 1m20 was een succes. Radjanin legde haar omloop foutloos af, spijtig genoeg net buiten tijd. Toch nog voldoende voor de zesde plaats in de klassering. Wendy sprong zoals we van haar gewoon zijn, maar een kleine hapering onderweg leverde 4 strafpunten op.


28-11-2006

Etelle De wintermaanden leveren ons weinig nieuws op. Toch hebben we de laatste weken verre van stil gezeten. Etelle van de Nachtegaele en Enya van de Nachtegaele hebben deelgenomen aan de selecties vrijspringen voor Jumping Mechelen. En ook al stonden ze niet vooraan, hun deelname was verre van een teleurstelling. De beide dochters van Nagano eindigden respectievelijk 30ste en 44ste op 78 deelnemers.

Net als verleden jaar namen we met Wendy van de Nachtegaele deel aan de kwalificaties voor de Lugano-cup. En net als verleden jaar legde Wendy haar omloop foutloos af. In tegenstelling tot verleden jaar mocht het niet baten. Onze derde kandidaat in de reeks 1m30 behaalde 12 strafpunten. Voor Wendy dit jaar dus geen Mechelen.

Het eerste weekend van het nieuwe jaar 2007 start het LRV-indoor seizoen. Tijd dus om dit voor te bereiden. Vrijdag reden we bij hengstenhouderij Van Dijck reeds een oefenparcours. Zaterdag vervolgen we in Massenhoven Riding Club de voorbereiding. Casmina, Cirano, Too Late, Wendy en Radjanin zullen er uitgebracht worden.


9-10-2006

Tequila Afgelopen weekend behaalde Dirk Demeersman met Tequila (Stam Radjanin) een overwinning in de proef 1m55 in de ‘Horse of the Year Show’ in Birmingham.

3-10-2006

Alleccis van de Nachtegaele Opnieuw hebben we foto's toegekregen van een fokproduct van ons. Het gaat om Alleccis van de Nachtegaele, tegenwoordig bijgenaamd als Alesje, een dochter van Rosita van de Nachtegaele. Voor het vaderschap tekende Opium de Laubry. Alleccis brengt momenteel haar dagen door in het mooie Limburg! Alleccis van de Nachtegaele

4-09-2006

Vrijdagavond stond de showproef van Jumping Zandhoven op het programma. Radjanin en Wendy toonden aan het aanwezige publiek met plezier al hun kwaliteiten. Radjanin behaalde als eerste deelnemer de tweede fase, en besloot deze ook foutloos. Alle deelnemens beten hun tanden stuk op haar scherpe tijd. Uiteindelijk was het Wendy die nog het dichtst in de buurt van haar tijd kwam, 9 hondersten verschil. Kortom, een schitterend resultaat op de prachtig nieuwe piste van jumping Zandhoven, Radjanin op 1, gevolgd door Wendy op 2.

Het laatste tornooi was een heel druk bezet tornooi. Een lange rit naar Rijmenam. De paarden presteerden goed, al was er telkens net dat ene foutje dat ons uit de barrages hield. Zowel Wendy, Casmina als Cirano lieten zich betrappen op een foutje.


28-08-2006

De jonge paarden presteerden afgelopen weekend optimaal. Zowel Casmina als Cirano legden hun omloop foutloos af. Vooral de manier waarop dit gebeurde laat het beste hopen voor de toekomst. Radjanin liep een heel goede omloop zien maar faalde in de laatste meters.

Volgende week staat het laatste tornooi op het programma. Het wordt nog een grote verplaatsing richting Rijmenam!


22-08-2006

Twee tornooien in een weekend. Het geeft natuurlijk wel wedstrijdritme! En als dan de resultaten meezitten, wordt er niet geklaagd!

Zaterdag op "ons" tornooi te Schilde werd er reeds behoorlijk gesprongen. Waar Cirano nog een balk haalde, lukte het Casmina foutloos te blijven. Spijtig genoeg behaalde ze hierbij 1 tijdfout. Wendy legde in de klasse licht een foutloze omloop af, in de barrage tikte ze 1 balk naar beneden. Radjanin behaalde 1 balk in de basisomloop, goed voor een 14de plaats.

Zondag trokken we met zijn allen naar Zoersel. En daar werden nog betere resultaten geboekt! Cirano viel nog lichtjes uit de toon, maar Casmina legde een foutloze omloop af! Ook Wendy legde een foutloze basisomloop af. In de barrage deed ze hetzelfde over en eindigde op de tweede plaats. Vanaf volgende week zal Wendy tevens de overstap naar de klasse midden maken. Radjanin tenslotte behaalde opnieuw 1 balkje, en eindigde op de 15de plaats.

En de wedstrijden blijven elkaar kort opvolgen. Zondag trekken we richting Borsbeek.


18-08-2006

Afgelopen weekend stond er een druk weekend op het programma. Door het slecht weer is het tornooi van dinsdag verplaatst naar komende zaterdag, waardoor we dit weekend twee tornooien rijden, in Schilde op zaterdag en in Zoersel op zondag.

Maar ook het Veulenkampioenschap van Lier, een blinde veulenkeuring, stond op het programma. In een sterk deelnemersveld wisten twee van onze veulens zich te plaatsen voor de finale. Garonne van de Nachtegaele behaalde een zevende plaats bij de merrieveulens, Général van de Nachtegaele stond in een misschien nog sterkere hengstenfinale zijn mannetje en behaalde een tiende plaats!


07-08-2006

Radjanin Vlasbloemhoeve Een mooie wedstrijd in Bevel. Mooi weer, goede terreinen en goede resultaten. Wat kunnen we meer verwachten. In de hoogste reeks, de klasse Zwaar, behaalde Radjanin met 4 strafpunten in de basisomloop een mooie 10de plaats. Cirano deed het in de reeks beginnelingen opnieuw foutloos. Casmina startte voor het eerst sinds lang in een springwedstrijd. Met 1 fout behaalde ze een schitterend resultaat!

17-07-2006

Garonne van de Nachtegaele Met opnieuw een finaleplaats was het 2de Antwerps Veulenkampioenschap opnieuw een succes voor ons. Garonne deed niet onder voor haar volle broer. Tijdens de finale kwam ze iets minder voor de dag als tijdens de reeksen, maar de attente toeschouwer wist haar kwaliteiten te waarderen. Général viel met een zeventiende plaats net buiten de finale.

Het weekend ervoor stond het LRV-tornooi in Puurs op het programma. Voor het eerst kwam Iris aan de start, en ook voor het eerst een viertal beginnelingen. Iris wist met het viertal beslag te leggen op een schitterende eerste plaats. Wendy behaalde met 1 fout in de barrage een 15de plaats, Cirano legde een foutloze omloop af en Radjanin tenslotte startte voor de eerste maal zeer verdienstelijk in de klasse zwaar.

Komend weekend zijn we te gast in Heist op den Berg.


27-06-2006

Cirano van de Nachtegaele Zondag finale jonge paarden in Merksplas. De organisatie zat perfect in elkaar, de terreinen lagen er goed bij. Ook tijdens het onweer hielden de terreinen schitterend stand! Cirano sprong over beide omlopen 1 balktje naar beneden. Een heel mooi resultaat. Cirano van de Nachtegaele

Nu zondag treden we aan op de VOR-wedstrijd bij Mike van Belle in Bonheiden. Wendy en Too Late treden aan in de klasse 5, Radjanin waagt het erop in de klasse 6 KT.


20-06-2006

Schitterend weer afgelopen weekend. De paarden genoten er duidelijk ook van. Tijdens de wedstrijd van RC De Trens op manege Beggard in Zandhoven liep Cirano een foutloze omloop in de klasse licht, in de klasse midden tikte hij twee balkjes naar beneden. Wendy en Too Late beëindigden beide hun omloop met 1 fout. De wederoptredende Radjanin (niet meer op wedstrijd verschenen sinds Jumping Mechelen) is er weer helemaal klaar voor. Een prachtige foutloze omloop bracht haar op de derde plaats.


13-06-2006

De selecties voor de nationale wedstrijd jonge paarden te Merksplas - Zondereigen zijn gekend. En voor het tweede jaar op rij is een nakomeling van Q-Nelly geselecteerd, ditmaal onze vierjarige Cirano van de Nachtegaele


12-06-2006

Gisteren was het zweten geblazen op de schitterende installaties van de Young Stables. In de omlijstende proeven van het seniorkampioenschap reden we Too Late in klasse 5 en Wendy in klasse vier. Too Late misrekende zich even op de allereerste hindernis, verder werd het parcours foutloos afgelegd. Wendy startte in haar eerste wedstrijd na haar bevallingsverlof vol overtuiging in klasse 4 en werd zevende.

Volgende week verschijnen we nog een keertje aan de start van een wedstrijd RC De Trens op de terreinen van Beggard in Zandhoven. Naast Wendy en Too Late zal ditmaal ook Radjanin van de partij zijn. En ook Cirano mag nog een keertje zijn kwaliteiten tonen.


02-06-2006

Gloria A van de Nachtegaele Ook ons laatste veulen is deze week geboren. Gloria A van de Nachtegaele is een dochter van Radjanin Vlasbloemhoeve. Voor het vaderschap noteren we favoriet van de stal Quickfeuer van Koekshof!

29-05-2006

Général M van de Nachtegaele Verleden week dinsdagavond is Wendy van de Nachtegaele bevallen van een zoon. Het veulen werd Général M van de Nachtegaele gedoopt. Voor het vaderschap tekende Cum Laude Z, de hengst die ook al vader mocht zijn van Garonne M van de Nachtegaele en Ferrum van de Nachtegaele

22-05-2006

Uxtro Week na week doet Tequila onder Dirk Demeersman van zich spreken! Verleden week in Linz werd nog een schitterende derde plaats behaald, deze week werd dat overgedaan in Aken. Naast Tequila, konden we verleden week nog een andere telg uit de stam van Radjanin bewonderen. Haar volle broer, Uxtro was namelijk aanwezig tijdens het CDI te Hansbeke. En het moet gezegd, met zijn uitmuntende bewegingen wist deze Spaanse Belg indruk te maken! Uxtro

16-05-2006

Gaza M van de Nachtegaele

Verleden week werd de eerste Obourg-nakomeling bij Stal Nachtegaele geboren. Het is een schitterend merrieveulen geworden en zal in de toekomst luisteren naar de naar Gaza M van de Nachtegaele. Trotse moeder is Ciris van de Nachtegaele, de vierjarige dochter van Wendy.

Garonne M van de Nachtegaele

Een week eerder werd het derde veulen van Irburgina bij ons geboren. Haar eerste merrieveulen luistert naar de naam Garonne M van de Nachtegaele.


16-05-2006

Too Late legde afgelopen zondag een foutloze basisomloop af in de klasse Midden, Cirano maakte 1 fout in de klasse beginnelingen en eindigde in zijn eerste dressuurproef op een mooie achtste plaats! Al bij al een schitterende seizoensopening.


12-05-2006

Dit weekend staat de opening van het zomerseizoen LRV voor ons op het programma. We komen slechts met een beperkt aantal paarden aan de start, vanwege de gekende zwangerschapsperikelen. Too Late start in de klasse Midden, Cirano springt bij de beginnelingen. Maar Cirano zal ook onze kleuren verdedigen in de dressuurwedstrijd!


08-05-2006

Too Late en haar dochter Goa M van de Nachtegaele Manege De Kraal te Zandhoven heet voortaan ook Young Stables. Met het komen van de nieuwe eigenaars worden er opnieuw tal van springwedstrijden georganiseerd. Afgelopen weekend was de VOR er te gast. Ter voorbereiding van het eerste LRV-tornooi volgende week, werd Too Late nog een keertje gestart in de klasse 4. Ze liep een dubbele foutloze omloop en eindigde op een derde plaats.

02-05-2006

Met tweemaal 1 foutje heeft Cirano de wedstrijden jonge paarden afgesloten. Een superspringende Cirano verkeek zich tweemaal. Verder verliep alles perfect. Al bij al een schitterend resultaat!


28-04-2006

We staan voor een druk wedstrijd weekend. Zaterdag zal Too Late haar rentree maken na haar bevallingsverlof. Ze wordt zaterdag uitgebracht in de VOR-wedstrijd bij Massenhoven Riding Club. Zondag is het de tweede wedstrijd jonge paarden in Broechem. Cirano van de Nachtegaele zal opnieuw gestart worden bij de vierjarige paarden.


24-04-2006

Zondag stond de eerste wedstrijd jonge paarden in Broechem geprogrammeerd. Er waren zomaar eventjes 1100 inschrijvingen genoteerd. Het militaire domein werd voor eventjes centrum van paardenminnend Vlaanderen.

Stal Nachtegaele werd bij de vierjaarse paarden vertegenwoordigd door Cirano van de Nachtegaele. Deze zoon van Vialli toont de laatste weken telkens opnieuw zijn vermogen en kwaliteit op de sprong. Ook nu weer bleef hij de rust zelve tussen al het jonge geweld. Met een dubbele foutloze omloop keerden we opgetogen richting Wijnegem.


19-04-2006

Waldo van de Nachtegaele Een mail uit Taiwan. Het zit niet alle dagen in je mailbox. Groot was de verrassing natuurlijk. We wisten allemaal dat Waldo van de Nachtegaele, een zoon van Quickfeuer van Koekshof uit Rosita van de Nachtegaele, naar Taiwan werd verkocht. Maar dat we ooit nog iets van hem gingen terughoren... Waldo van de Nachtegaele

De nieuwe eigenaars laten ons weten dat Waldo het heel goed stelt: We really like him, and he is really friendly to human. He is such an adorable horse.


18-04-2006

Op manege De Hoefslag stond gisteren het clubkampioenschap geprogrammeerd. Een ideale generale repetitie voor Cirano van de Nachtegaele ter voorbereiding van de wedstrijd jonge paarden, volgende week te Broechem. En Cirano had het ook zo opgevat. Een dubbele foutloze omloop en 1 fout in de tweede omloop doen ons met veel vertrouwen afzakken richting Broechem.


11-04-2006

Mathias en Cirano Afgelopen weekend stond Jumping Cavalier te Geel geprogrammeerd. Zaterdag was er een wedstrijd voor vierjaarse paarden voorzien. Daarin verscheen Cirano van de Nachtegaele aan de start. Berijder van dienst was Mathias. Het was de eerste buitenwedstrijd voor de combinatie, maar Cirano en Mathias deden wat er van hen werd verwacht: foutloos rondrijden.

03-04-2006

De lente is in aantocht. Het gras begint opnieuw te groeien. En ondertussen zie je her en der een veulentje in de weide verschijnen.

Gaspar M van de Nachtegaele Ook bij ons zijn er reeds twee veulens geboren. Het eerste veulen, Gaspar M van de Nachtegaele, werd reeds enkele weken geleden geboren, op 20 februari. Deze zoon van Quickfeuer van Koekshof is de eerste zoon van Di-Nelly van de Nachtegaele. Gaspar M van de Nachtegaele
Gaspar M van de Nachtegaele Op 31 maart werd de tweede zoon van Quickfeuer van Koekshof geboren. Moeder het merrieveulen Goa M van de Nachtegaele is de Nabab-merrie Too Late.

13-03-2006

Andy

Afgelopen weekend stond het nationale indoorkampioenschap LRV op het programma. Wendy van de Nachtegaele verdedigde de kleuren van onze stal. Met twee foutloze omlopen (nummer 9 en 10 op rij!). In de barrage werd er gestreden op het scherp van de snee. Als voorlaartste starter kregen we 2 fouten. Een 10de plaats was het eindresultaat.

Na dit schitterende LRV-indoorseizoen van Wendy (geen enkele fout in de basisparcoursen) gaat ze met verdiend zwangerschapsverlof. In juni zal zij ons een veulen brengen van Cum Laude Z.

En ook op dit nationale kampioenschap komt Radjanin in de kijker, zij het toch via haar familie. Wikita van de Berg (v. Darco) werd onder Walter van Massenhoven kampioen in de klasse midden. Wikita is een dochter van de reeds eerder vernoemde Tequila onder Dirk Demeersman, een telg uit de stam van Radjanin Vlasbloemhoeve.


06-03-2006

Zondag zegevierde Dirk Demeersman in de Grote Prijs van Neeroeteren met Tequila (v. Major de la Coeur), nadat hij ook als eens een 1m45 proef op zijn naam had geschreven. Tequila is nauw verwant aan Radjanin Vlasbloemhoeve.


27-02-2006

Een schitterende 3de plaats op het Provinciaal Kampioenschap Antwerpen in de klasse licht! Wendy van de Nachtegaele week niet af van de vorm van de laatste weken. Met twee foutloze omlopen bereikte ze de barrage, waarin ze opnieuw foutloos bleef en beslag legde op een mooie derde plaats. Bovendien werden we met het gewest Zandhoven ook nog eens gewestkampioen.

12 maart staat het Nationaal Indoor Tornooi op het programma. De laatste wedstrijd voor Wendy vooraleer ze met verdiend bevallingsverlof kan gaan!


17-02-2006

De selecties voor het provinciaal kampioenschap zijn gekend. Met 6 foutloze omlopen op 6 is Wendy van de Nachtegaele geselecteerd voor het treffen in Minderhout.

Wie onze youngsters nog een keertje aan het werk wil zien, kan zondag terecht in de accomodatie van Stal Hazebroek.


06-02-2006

Afgelopen weekend stond de KWPN-hengstenkeuring op het programma. Ook hier viel er voor ons nieus te rapen. W.Termie (Conterder x Ramiro) werd op een vierde plaats gezet. Niets bijzonder, weze het niet dat dit de negende(!) goedgekeurde hengst is uit de lijn van een van onze topmerrie, Irburgina! Maar daar bleef het niet bij. W Adermie, zoon van Sam R x Zeus, werd eveneens aangewezen voor Ermelo, nummer 10! Bewijst nog maar eens hoe gegeerd deze stam in Nederland is!


29-01-2006

Ook tijdens de tweede LRV-indoorwedstrijd in 2006 stond Wendy opnieuw vooraan. In de klasse licht was zij ditmaal goed voor de tweede plaats. Binnen 2 weken zijn we opnieuw te gast bij Young Stables, vroeger beter gekend als De Kraal.


16-01-2006

De voor ons eerste LRV-indoorwedstrijd van het nieuwe jaar werd afgelopen weekend gereden bij Massenhoven Riding Club. Cirano en Casmina werden een eerste keer uitgebracht. Zij bevestigden al het goede en zullen klaar zijn voor de wedstrijden 4-jarige paarden! Wendy sprong in de klasse licht op een sublieme manier naar een derde plaats.


03-01-2006

Om te beginnen wensen we jullie nogmaals veel geluk en paardenplezier in het nieuwe jaar. Voor onszelf, wat de paarden betreft hopen we op een evenaring van de resultaten die vorig jaar werden geboekt. We zullen in ieder geval niet nalaten om een tandje bij te steken.

Wendy van de Nachtegaele Jullie wachten natuurlijk nog op de resultaten uit Mechelen. Wendy van de Nachtegaele was niet echt onder de indruk van wat haar werd voorgeschoteld in de A-piste. In de finale van de Lugano-cup deed ze ook nu weer haar job, zoals we de laatste tijd van haar gewoon zijn, en legde een foutloze omloop af. Met het team werden in totaal 12 strafpunten behaald, uiteindelijk goed voor de 4de plaats.
Radjanin Vlasbloemhoeve Radjanin Vlasbloemhoeve kwam zoals aangekondigd aan de start in de finale LRV-KBRSF. Een kleine fout leverde de eerste omloop op. Met een tijd die net voldoende was voor de tweede omloop. Tijdens de tweede omloop werd een nog lichtere fout gemaakt. Dus over beide omlopen werd een totaal van 8 strafpunten genoteerd. Uiteindelijk was iedereen zeer tevreden over de behaalde prestaties!


21-12-2005

Het is weeral een tijdje geleden dat deze pagina nog eens werd geupdate. Toch is er ondertussen nog vanalles gebeurd... En staat er nog vanalles te gebeuren. Op 29 decemberkomen zowel Radjanin als Wendy in actie tijdens Jumping Mechelen.

Radjanin wist zich te kwalificeren door haar regelmaat en behaalde prestatie tijdens het jaar in de proeven van LRV. Wendy wist zich dankzij haar team te plaatsen voor de finale van de Lugano-cup. Het team van Quickfeuer van Koekshof, bestaande uit Vanessa Marien met Wokina, Yves Peeters met Welocia en Andy Jacobs met Wendy, behaalde een schitterende tweede plaats en werd enkel door het laatste team dat nog een bedreiging kon vormen, verslagen.

Winsor van de Nachtegaele Ondertussen hebben we ons rustig voorbereid op deze wedstrijden her en der. Voor alle bezoekers van onze site: prettige feestdagen, een gelukkig nieuwjaar en tot in Mechelen!

21-11-2005

Afgelopen weekend stond er op de schitterende accomodatie van Stal Hazebroek een indoorwedstrijd geprogrammeerd. Wendy en Radjanin kwamen na een rustperiode nog een keertje in actie. Radjanin sloot de omloop af met 4 strafpunten, Wendy behaalde 4 strafpunten in de barrage.

Winsor van de Nachtegaele Maar ook elders vernamen we positief nieuws van onze paarden. Onder zijn ruiter Annelies won Winsor van de Nachtegaele (v. Quickfeuer van Koekshof) gisteren zijn proef! Een dikke proficiat aan deze combinatie.

03-10-2005

Het outdoor wedstrijdseizoen van de Landelijke Ruiterij LRV werd gisteren te Geel afgesloten met het nationaal tornooi. Twee paarden uit onze wedstrijdstal waren van de partij, Radjanin en Too Late, op zich al een bewijs van een sterk seizoen. Zowel Too Late als Radjanin traden aan in de klasse midden.

Too Late Too Late kwam als eerste in actie. Op hindernis 1 maakte zij al een einde aan het nationaal tornooi met een weigering. Een tweede poging verliep wel vlotjes en de verdere omloop werd foutloos afgelegd. Een kleine hapering met grote gevolgen.
Too Late Radjanin ging daarentegen wel goed uit de startblokken. Tot aan de driesprong hield liet zij alle hindernissen van hoogte. Maar het middelste element van de driesprong moest het ontgelden. 4 strafpunten was het resultaat, niet voldoende voor een startplaats in de tweede omloop.

Met deze wedstrijd kwam er dus een einde aan een schitterend outdoor seizoen. Vanaf nu zullen Wendy, Radjanin en Too Late de kans krijgen zich voor te bereiden op de geboorte van hun veulen! Hun plaats zal worden ingenomen door enkele jonge talenten, waaronder Casmina van Oorlandhof en Cirano van de Nachtegaele.


26-09-2005

Het outdoor seizoen 2005 loopt op zijn einde. Gisteren werd de laatste buitenwedstrijd van RC De Trens verreden op Stal Brabo. Onze paarden namen enkel deel in de voormiddagproeven. Ulaan was dubbel foutloos in de klasse licht, in de klasse midden werd er 1 fout genoteerd. Wendy had 1 fout in de barrage, Radjanin had 1 tijdfout in het basisparcours en Too Late behaalde met een dubbele foutloze omloop een schitterende derde plaats.

Volgende week zijn Radjanin en Too Late van de partij op het nationaal kampioenschap LRV te Geel.


19-09-2005

Radjanin verkeert in bloedvorm. Op de Ruiterschool Beggard namen we gisteren deel aan een wedstrijd van RC De Trens. In de klasse licht nam Ulaan van de Brem deel, met tweemaal 1 fout deed hij zeer goed zijn werk. Mathias was met Too Late een eerste keer foutloos, in de tweede fase reed hij een volte. Een zeer goed resultaat dus. In de klasse zwaar had Wendy iedere keer 1 fout. Radjanin was in de voormiddag snelste van 2 foutloze combinaties, goed voor de overwinning. In de namiddag was er maar 1 combinatie sneller en foutloos, dus een mooie tweede plaats was ditmaal het resultaat.


12-09-2005

Gisteren werd het Provinciaal kampioenschap Antwerpen georganiseerd te Geel ten Aard. Een mooie organisatie, goede terreinen die de regenbuien goed hadden verwerkt, was de basis voor een mooie wedstrijd. Twee wapens hadden we in het vuur in de klasse Midden. Radjanin kwam eerst aan de start en werkte haar omloop foutloos af. Too Late kwam met 1 klein foutje uit de ring.

26 combinaties van om en bij de 60 starters bleven foutloos! Een heel groot aantal wat een spannende barrage aankondigde. Op het moment dat Radjanin diende aan te treden als tiende combinatie, was er nog geen enkele combinatie foutloos. Vlot rijden zonder al te veel risico's te nemen was dus de boodschap. En het lukte, Radjanin was de eerste foutloze combinatie. Maar het duurde niet lang. Peter van Dijck was de volgende deelnemer en bleef eveneens foutloos in een kortere tijd. De rest van de combinaties bleef de tanden stukbijten op de tijd. Niemand slaagde er nog in om foutloos te blijven, zodat Radjanin werd gekroond als Vice-kampioen Antwerpen klasse Midden!


07-09-2005

Zoals verwacht werden zowel Too Late als Radjanin geselecteerd voor het provinciaal kampioenschap in Geel ten Aard. Ook het achttal waar we deel van uitmaken werd geselecteerd!

De website van de wedstrijd in Geel vinden jullie hier.


05-09-2005

Gisteren stond te laatste wedstrijd van het zomerseizoen 2005 op het programma. Voor de organisatie zorgde de rijvereniging Sint Katharina uit Hoogstraten. Wendy behaalde in de basisomloop klasse licht 4 strafpunten, evenals Radjanin deed in de klasse midden. Too Late liet voor de verandering nogmaals een foutloze omloop noteren! 4 strafpunten in de barrage leverden een 11de plaats op.

Vervolgens werd er nog gestart in de afsluitende proef op Jumping Zandhoven, paard pony. Samen met Kim Celis en haar pony werkte Wendy ook een foutloze omloop af. Enkel de snelheid ontbrak eraan...

Volgende week staat het provinciaal ruitertornooi op het programma te Geel. Naar alle waarschijnlijkheid zullen zowel Radjanin als Too Late hieraan deelnemen in de klasse Midden. Meer hierover in de loop van de week!


29-08-2005

Afgelopen weekend stond de wedstrijd van RV Sint Maarten uit Herselt op het programma. Too Late en Radjanin legden beide een foutloze omloop af, en streden in de barrage mee voor de ereplaatsen. Radjanin eindigde met 1 fout 4de, Too Late legde ook de barrage foutloos af en eindigde 2de.

Zondag staat het laatste tornooi van het seizoen op het programman, de wedstrijd te Hoogstraten.


24-08-2005

Stal Nachtegaele uit de lucht De fokverwachtingen voor 2006 staan gedeeltelijk online.

24-08-2005

Too Late

Geen nieuws - goed nieuws. In ieder geval heeft de update van het nieuwsoverzicht wat op zich laten wachten. Veel nieuws te rapen zou je verwachten, maar neen. In de afgelopen periode hebben we 1 tornooi gereden, in 14 augustus te Loenhout. Enkel Too Late was voor de zoveelste keer dit jaar prijswinnaar.

Ulaan van de Brem

Ulaan van de Brem, Sandrini x Hedjaz, nam voor de eerste keer deel. Hij werd verdienstelijk gestart in de dressuurproeven.

Tenslotte geven we nog graag mee dat het volgende komend weekend twee wedstrijden op het programma staan. Zaterdag wordt Ulaan van de Brem uitgebracht op de wedstrijd van RC De Trens bij Stal Woral te Wommelgem, zondag staat het tornooi in Herselt op het programma waaraan de volledige wedstrijdstal zal deelnemen.


09-08-2005

Zoals verleden week reeds gemeld, stond er afgelopen weekend nog een keertje een wedstrijd van RC De Trens op het programma. Deze ging door op de schitterend vernieuwde terreinen van De Hoefslag in Lier. Hiervoor alvast een dikke proficiat aan Luc en Isolde!

Mathias en Too Late

Over naar de resultaten. Mathias en Too Late reden twee schitterende omlopen! In de voormiddag werd een foutje gemaakt in de tweede fase, in de namiddag werd een proef rechtstreeks op tijd gereden met joker. Ook ditmaal kon er slechts een klein foutje worden opgetekend! Een dikke proficiat Mathias!

Radjanin sprong in de voormiddag een dubbel foutloze omloop. Schitterend, al was de ruiter onderweg een sprong vergeten, dus spijtig genoeg geen klassement. In de namiddag faalde zij op de joker, maar al bij al was ze super aan het lopen! Wendy toonde nog maar eens haar klasse! In de voormiddag liet zij zich nog betrappen op een klein foutje, in de namiddag was zij 1 van de twee foutloze combinaties. Als je dan sneller bent dan de andere, win je, wat dus het geval was!

Volgende week zondag is er opnieuw een ruitertornooi, ditmaal georganiseerd door de rijvereniging van Loenhout. Ulaan van de Brem (Sandrini x Hedjaz) wordt voor de eerste maal uitgebracht in de dressuurklasse.


01-08-2005

De ene week is de andere niet, dat weten we allemaal! Gisteren was het wedstrijd te Wommelgem, een organisatie van de rijvereniging uit Oelegem. Radjanin kwam als eerste in de ring en maakte 1 klein foutje. Vervolgens was het de beurt aan Too Late, die een foutloze omloop neerzette. In de barrage liet zij enkele steken vallen, maar was toch nog goed voor een twaalfde plaats. Wendy volgde het voorbeeld van Too Late. Een foutloze omloop bracht haar in de barrage, waarin ze ook twee fouten liet noteren, al waren die aan een teveel aan risico te danken.

Zondag keren we nog een keertje terug naar RC De Trens, die een wedstrijd organiseert bij de vernieuwde Hoefslag te Lier. Mathias zal dit keer ook opnieuw aan de start verschijnen!


25-07-2005

In tegenstelling tot verleden week is er weinig nieuws te melden van het afgelopen weekend. Volgende week zondag maken we een kleine verplaatsing. Het LRV-tornooi van de rijvereniging van Oelegem vindt plaats aan de Uilenbaan te Wommelgem. Voor het eerst zal ook een nieuw paard mee op wedstrijd vertrekken. Ulaan van de Brem (Sandrini x Hedjaz) wordt uitgebracht in dressuur klasse b1.


18-07-2005

De drukte van het afgelopen weekend heeft ons zeker geen windeieren gelegd! Tijdens het 1ste Antwerps Veulenkampioenschap werden al onze verwachtingen overtroffen! De organisatie was af, de terreinen lagen er schitterend bij en het weer was fantastisch! Een plaats in de finale was een stille droom, een derde plaats van Ferrum van de Nachtegaele een onverhoopt succes!

Met dank aan allen voor het meewerken aan dit succes!

Zondag stond er de volgende wedstrijd van LRV gepland, ditmaal in een uiterste stukje Vlaanderen, namelijk Essen Hoek. Opnieuw wist Radjanin een foutloze omloop af te leggen. Met als laatste starter in de barrage had zij de overwinning in de hand/hoef, maar de laatste balk besliste er anders over. Ze werd in de klasse midden wederom knap vijfde . Too Late kwam gisteren sterk voor de dag. Eveneens in de klasse midden kon zij even voordien een foutloze barrage laten noteren, goed voor de tweede plaats! Op de foto Too Late, moe maar tevreden!

Volgende donderdag is de volgende wedstrijd LRV gepland. We trekken met zijn allen richting Koningshooikt.


11-07-2005

Mooi weer, schitterende terreinen en over het algemeen sterk presterende paarden. Wat heb je meer nodig om van een geslaagde wedstrijd te spreken?

Radjanin Vlasbloemhoeve

Radjanin komt in de LRV-wedstrijden uit in de klassen Midden. Met 1 fout in de barrage mocht zij zich als twaalfde opstellen in de prijsuitreiking. Wendy op haar beurt verdedigde haar kansen in de klasse licht. Week na week kan je tegenwoordig op haar vertrouwen. Een dubbele foutloze omloop resulteerde in een 4de stek.

Wendy van de Nachtegaele

Volgende week wordt het een verschrikkelijk druk weekend voor ons. Enerzijds zullen we te gast zijn op het Antwerps Veulenkampioenschap, anderzijds staat er op zondag opnieuw een wedstrijd LRV geprogrammeerd, ditmaal in Essen Hoek.


06-07-2005

Komend weekend zijn we te gast bij de rijvereniging van Itegem, RV Sint Guibertus. Wendy en Too Late verschijnen zeker aan de start, de deelname van Radjanin is nog niet verzekerd.

Alvast even vermelden dat volgende week zaterdag 16 juli het eerste Antwerps Veulenkampioenschap op het programma staat. Ook wij zullen op deze eerste editie vertegenwoordigt zijn. Meer info rond dit evenement is te vinden op de site: www.galop.be/vka.


27-06-2005

Pachtige weer en een knappe organisatie. Zo kunnen we de wedstrijd jonge paarden in Oedelem omschrijven. Enkel had Wendy het in de eerste ronde zo niet begrepen. Met 4 fouten en 16 strafpunten was het echt wel een off-moment van de combinatie. In de tweede ronde werd met een foutloze omloop nog wel een deel van de situatie rechtgezet.

Algemeen mogen we terug kijken op een mooie cyclus voor jonge paarden. Met 3 foutloze omlopen op 6 kunnen we heel tevreden zijn over de prestaties van Wendy van de Nachtegaele.


21-06-2005

Nu zondag is er de wedstrijd jonge paarden te Oedelem. Wij zullen ook vertegenwoordigd zijn! In de reeks van de zes-jarige paarden is Wendy van de Nachtegaele geselecteerd om de kleuren van onze stal te verdedigen!

Meer info kan je terugvinden op:


06-06-2005

Afgelopen weekend stond er weer heel wat te gebeuren. In de nacht van vrijdag op zaterdag is Q-Nelly van de Nachtegaele bevallen van een zoon van Electro. Het veulen kreeg de naam Federal van de Nachtegaele.

Zondag deelgenomen aan de wedstrijd op Jump-on te Wuustwezel. Too Late werd gestart in de proef 1m05, en haalde een tweede plaats. Radjanin kwam aan de start in de proef 1m15, probeerde Too Late te evenaren maar eindigde op een derde plaats. Wendy kwam ook in 1m15 aan de start, maar ze was te fanatiek om alle balken in de lepels te laten. In de proef 1m25 was de ruiter dan weer iets minder bij de les, maar ze liet wederom kwaliteit zien.


23-05-2005

Gisteren, zondag, was er een wedstrijd van RC De Trens op de terreinen van Het Moerhof te Schilde. Wegens het grote aantal inschrijving hebben we enkel aan de voormiddagproeven deelgenomen. Too Late startte in de klasse midden en kwam over de streep met een dubbele foutloze omloop, wat resulteerde in een tiende plaats. Radjanin en Wendy traden beiden aan in de klasse zwaar. Zowel Radjanin als Wendy noteerden 1 fout in de eerste omloop.


03-05-2005

Afgelopen donderdag stond de tweede wedstrijd jonge paarden BWP van de provincie Antwerpen op het programma. Enkel Wendy nam deel in de rubriek der zesjarige paarden. Met een foutloze eerste omloop en 1 pechfout in de tweede omloop een bevestiging van wat zijn een tiental dagen geleden reeds liet vermoeden! Wendy is er klaar voor.


03-05-2005

Geen uitschieters te melden van het afgelopen wedstrijdweekend. Donderdag staat weeral de volgende wedstrijd op het programma, opnieuw op dezelfde terreinen van het militair domein te Broechem. Ditmaal opnieuw een wedstrijd jonge paarden. Enkel Wendy zal bij de zes-jarige paarden aan de start verschijnen.

Felle van de Nachtegaele

Maar ook op veulengebied is er opnieuw nieuws te melden. Ciris is zondagmorgen 1 mei bevallen van een zoon van Nagano. De knappe jongen kreeg onmiddellijk een zeer toepasselijke naam: Felle van de Nachtegaele.


26-04-2005

Al het goede dat we reeds neerschreven over Wendy werd afgelopen weekend nog maar eens bevestigd tijdens de jonge paarden te Broechem. De eerste omloop werd foutloos afgewerkt, tijdens de tweede ronde werden er twee fouten genoteerd. Nog maar eens de bevestiging dat Wendy alles in haar mars heeft om tussen de grote mee te lopen!

Zondag 1 mei wordt op dezelfde terreinen het LRV tornooi georganiseerd. Voor ons de eerste deelname aan een LRV-tornooi. Afwachten wat het zal worden... Meer nieuws vanaf maandag!


21-04-2005

Wegens het slechte weer is er afgelopen weekend niet gestart in Geel. Spijtig, want het was de ideale wedstrijd ter voorbereiding van komend weekend, de wedstrijd jonge paarden te Broechem. Met een duizendtal deelnemers aan de start in de verschillende leeftijdscategorien vast en zeker weer de moeite om te bekijken.

Ferrum van de Nachtegaele en Irburgina

Als we het dan toch over jonge paarden hebben, kunnen we ook over heel jonge paarden spreken. Het eerste veulen is dinsdagavond 19 april geboren. Irburgina bracht net als verleden jaar een zoon ter wereld. Dit jaar was Cum Laude Z (Carthago) de (onwetende) vader. Het veulen draagt de naam Ferrum van de Nachtegaele.

Ferrum van de Nachtegaele en Irburgina

11-04-2005

Het jonge geweld blijft zich bevestigen. Ook nu weer in het Azelhof, tijdens een wedstrijd van RC De Trens. In de klasse zwaar gingen twee meer bekende paarden van start. Voor Wendy was het de eerste kennismaking op deze hoogte, maar kwam ook nu weer niet in de problemen. 1 foutje hield haar uit de prijzen. Dit kan niet gezegd worden van Radjanin. Zij schoot als een speer uit de startblokken en tikte af op een tijd waar de rest zich alleen maar kon op stukbijten. Goed voor de tweede overwinning van het nog jonge seizoen.

Komende zaterdag gaan de jonge paarden van start in Geel tijdens Jumping Cavalier. Betty en Bastiaan zullen deelnemen in de reeks voor vierjarige paarden, Wendy zal haar kans wagen bij de zesjarige paarden.


20-03-2005

Afgelopen weekend verscheen enkel de jonge garde aan de start tijdens de laatste indoor wedstrijd bij Massenhoven Riding Club. Wegens het goede weer vond de wedstrijd buiten plaats. Zowel Betty als Bastiaan hadden ook nu weer geen aanpassingsproblemen. Dit belooft voor de toekomst! En dan was er weer die andere jonge garde. Ook ditmaal wist Mathias een dubbele foutloze omloop af te leggen met Too Late. Tussen al het snelle ponygeweld behaalde hij toch nog een mooie 17de plaats.


14-03-2005

Zondag 13 maart, start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Meer nog als de ruiters hadden de paarden er blijkbaar zin in. De eerste wedstrijd van de vierjarige bevestigde al het goede wat we de laatste weken al van hen mochten bekijken. Maar er waren er nog die aan hun eerste wedstrijd deelnamen. Mathias starte voor de eerste keer een westrijd met Too Late, en klasseerde zich al direct op een mooie 4de plaats in de proef van 90cm.

Wendy van de Nachtegaele bevestigde ook al hetgene wat we verleden jaar al van haar mochten bekijken. In de proef 1m behaalde zij als enige een dubbele foutloze omloop, in de proef 1m10 was zij met 1 foutje in de tweede omloop nog de op 1 na beste. Radjanin Vlasbloemhoeve liet namelijk alle balken in de lepels.

Volgend weekend zullen we beperkter uitrukken. Met de jonge paarden nemen we deel aan de wedstrijd bij Massenhoven Riding Club.


11-03-2005

We zijn bijna halfweg de derde maand van het jaar. Dit betekent dat er weer drukke tijden zullen aanbreken. De eerste veulens zullen volgende maand geboren worden, het dekseizoen kent zijn aanvang en natuurlijk de start van een nieuw wedstrijdseizoen. Dit betekent dus dat na een rustige periode van nieuws deze pagina opnieuw regelmatig zal aangevuld worden.

De veulens die dit jaar verwacht worden, kan je terugvinden bij de fokverwachtingen. Aarzel niet om nu reeds een kijkje te nemen naar het talent dat binnen enkele weken bij ons beschikbaar zal zijn!

Ook op wedstrijdgebied zijn er een aantal wijzigingen voor het komende seizoen. Zoals eerder reeds gemeld zal dit jaar de nadruk liggen op de wedstrijden LRV. Deze wedstrijden zullen aangevuld worden met wedstrijden Jonge paarden alsook wedstrijden van RC De Trens en VOR. Keuze genoeg dus om ons ook eens op wedstrijd aan het werk te zien. Graag geven we hierbij al een kort overzicht van de wedstrijden LRV waarop we zeker aanwezig zullen zijn:

Ook onze wedstrijdstal werd uitgebreid met 2 vier-jarige paarden. Bastiaan en Betty van de Potaarde zullen dit jaar de kans krijgen zich te bewijzen in hun eerste wedstrijden. Binnenkort zal er ook over deze twee paarden meer informatie verschijnen op de website.

Tenslotte geef ik U nog graag mee dat we dit weekend starten met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. In Schilde bij Stal Brabo staat de laatste wedstrijd van de winterwerking geprogrammeerd.


10-01-2005

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar zit erop. Voor de eerste maal waren wij te gast te Achterbroek, Stal Ruitershof. Het was een knap ingerichte wedstrijd. Ook de paarden dachten er blijkbaar zo over. In de proef 1m had Wendy 1 fout, Too Late liep in de proef 1m10 naar een 10de plaats en Radjanin werd knap 5de in een sterk bezette proef 1m20. In ieder geval hoopvolle resultaten voor het komende jaar.

De resultaten van de wedstrijd zijn terug te vinden op de site van Stal Ruitershof.


01-01-2005

Wij wensen al de bezoekers van Stal Nachtegaele prettige feestdagen toe. Wij hopen U het komende jaar weer vaak op onze site te mogen begroeten!

Marcel, Andy, Iris en Mathias

Het eerste weekend van het nieuwe jaar staat al onmiddellijk de eerste wedstrijd op het programma! Op 9 januari zijn we te gast op Stal Ruitershof in Achterbroek voor hun jaarlijks open jumping. Onze drie wedstrijdpaarden zullen er deelnemen.


02-12-2004

Voor de personen die de nieuwspagina regelmatig volgen, is het een saaie periode. Zoals jullie allemaal al wel gevoeld hebben is de winter aangebroken. En dit betekent een rustige periode op wedstrijd gebied. Maar achter de schermen wordt er natuurlijk weeral hard gewerkt om jullie komende zomer weer van heel veel nieuws te kunnen voorzien.

Vooral op wedstrijd gebied zal er veel veranderen. Afgelopen jaren werden onze paarden succesvol uitgebracht op wedstrijden van RC De Trens, sporadisch en tevens met succes op wedstrijden van de VOR. Na lang wikken en wegen is besloten om vanaf dit jaar de weg van de Landelijke Rijverenigingen in te slaan. Verschillende motivaties liggen hier aan de basis. Na het afwegen van de voor- en nadelen werd besloten om in 2005 de stap te wagen. Vast staat dat het zeker geen verloren jaar zal worden!

Op het gebied van de fokkerij zal er dit jaar niet zoveel veranderen. Zoals je bij verwachtingen kan lezen, hopen wij in het jaar 2005 weer op 5 veulens. Reeds nu wordt er nagedacht over de hengsten en merries die het komende jaar gekoppeld zullen worden. En ook niet anders dan andere jaren zullen wij kiezen voor prestatiehengsten, prestatiebloed en betrouwbaarheid, reeds jaren de filosofie achter onze succesvolle fokkerij.


03-10-2004

De eerste indoorwedstrijd van dit jaar is achter de rug. In het Azelhof te Lier werkte de VOR zijn eerste indoor af. Zaterdag stond klasse 3 en 4 geprogrammeerd. Wendy van de Nachtegaele kwam voor de eerste keer in een wedstrijd van de VOR aan de start, tevens haar eerste indoorwedstrijd. Met een negende en een tweede plaats zeker geen slecht debuut!

Zondag stond klasse 5 en klasse 6 op het programma. Radjanin Vlasbloemhoeve kwam voor het eerst aan de start in de klasse 6. In een progressieve omloop met joker verliep alles naar wens, alleen de joker moest het ontgelden. Spijtig, maar zeker een goed voorteken naar de toekomst toe. Tenslotte was er nog Too Late die aan de start kwam in de klasse 5. Zeker niet onverdienstelijk kwam ze met 1 fout uit een zware omloop waarin veel fouten werden gemaakt.


13-09-2004

De vakantieperiode is voorbij. Tijd dus om er terug in te vliegen! De komende twee weken zijn we te gast op de terreinen van Beggard te Zandhoven, een eerste maal voor de wedstrijden van RC De Trens, een tweede maal voor competitie van de VOR.


30-08-2004

Mooie resultaten tijdens het finale weekend van het kampioenschap op de schitterend ingerichtte terreinen van Stal Woral. Maar voor het tweede jaar op rij strandden we op de vierde plaats in de einduitslag, wat toch wel teleurstelling opwekte. Op zaterdag werd 1 proef verreden. Radjanin behaalde in de klasse zwaar een mooie derde plaats. 's Zondags opende Wendy sterk met een zevende stek in de klasse Midden. Too Late deed het nog beter, en galopeerde rustig naar de overwinning in de klasse zwaar.

Wendy van de Nachtegaele

In de namiddag werd de finaleproef verreden. Voor Wendy was de proef opnieuw een test gezien haar beperkte ervaring. Met 1 fout in de eerst omloop nog maar eens een hoopvol resultaat. Radjanin stelde een beetje teleur in de finaleproef. Too Late daarentegen behaalde netjes de eerste barrage. Daarin werd er spijtig genoeg 1 foutje gemaakt, waardoor we eindigden op de vijfde plaats.


17-08-2004

Afgelopen weekend stond op de terreinen van Zwarte Hengst te Oelegem de interclub van RC De Trens op het programma. Dit jaar verdedigden we de kleuren van manege De Hoefslag uit Lier. Met een beperkt aantal ruiters werd een schitterende derde plaats behaald.

Enkele noemenswaardige wapenfeiten van het afgelopen weekend. Laat ons beginnen met Wendy. Zaterdag behaalde zij 1 fout in de barrage, een zoveelste goed resultaat op rij. Daarom werd ook besloten haar zondag een proef hoger te starten. Hierin behaald zij nog tweemaal 1 fout, wat ons mooie dingen voor de toekomst laat hopen.

Zoals iedere week kwam Radjanin en Too Late uit in de reeks zwaar. Radjanin behaalde op zondag een derde plaats, Too Late haalde op zondag twee klassementen, een tweede en een derde plaats.

Volgend weekend staat de gewestelijke prijskamp op het programma. Hieraan zullen Radjanin Vlasbloemhoeve, Casmina van het Oorlandhof, Etelle van de Nachtegaele en Emiraat van de Nachtegaele deelnemen. Voor Radjanin wordt het een druk weekend want zij zal tevens deelnemen in het amazone-kampioenschap van RC De Trens.


10-08-2004

Geen nieuws, goed nieuws. Dit weekend hadden we geen wedstrijd gepland, dus konden de paarden een beetje uitrusten. En of ze het begrepen hadden...

Zoals verleden week reeds gemeld zijn we dit weekend te gast op de terreinen van Zwarte Hengst in Oelegem. In de Interclub van RC De Trens zullen we het team van De Hoefslag proberen te versterken.


02-08-2004

Ook afgelopen weekend was weer zeer succesvol. Alle drie de paarden liepen tweemaal een foutloze omloop. In de voormiddag resulteerde dit opnieuw in een volgprijs voor Wendy in de klasse licht. Week na week kan men haar vorderingen aanschouwen. In de klasse zwaar was er een derde plaats voor Radjanin en een 4de plaats voor Too Late. In de namiddag was er een omloop progressief met joker. Er werden geen risico's genomen. Dit resulteerde in drie foutloze omlopen maar geen klassementen. Volgend weekend is er een rustweekend voor de paarden. Binnen veertien dagen zijn we dan terug te bewonderen in Oelegem op de jaarlijkse jumping Zwarte Hengst.

Laat ons ook nog even meegeven dat de hengst Vialli (www.zellehof.be) op 13 augustus zijn nakomelingen voorstelt. Twee van onze fokproducten zullen aanwezig zijn om het nageslacht van deze hengst te tonen.


26-07-2004

Na zeer weinig nieuws verleden week deze week een geweldig weekend achter de rug. Laat ons beginnen met Wendy van de Nachtegaele. Sinds een tweetal maanden is zij in stilte ervaring in het wedstrijdgebeuren aan het opdoen. Na een zeer moeilijke beginperiode heeft zijn sinds enkele weken de smaak te pakken. Gisteren haalde zijn voor een eerste keer uit op de mooie terreinen van Stapelheide te Brecht. In de voormiddag proef was zijn in een omloop twee fase dubbel foutloos. Natuurlijk waren er snellere combinatie, dus een klassering mocht er nog niet verwacht worden. Na de middag werd een progressieve omloop met joker rechtstreeks op tijd. Voor ons telde een foutloze omloop, wat ook werd behaald. Maar nu was er wel een volgprijsje voor ons voorzien!

In de klasse Zwaar hadden we zoals iedere week twee ijzers in het vuur! Radjanin had in de voormiddag een balkje in de tweede fase. Na de middag hetstelde zij dit met een mooie derde plaats! Too Late bewees nog maar eens haar echte wedstrijdmentaliteit. In de omloop twee fase een mooi derde stek, in de namiddag geklopt door haar kameraadje en daardoor op de vierde plaats...

Volgend weekend staat de jumping Jebaré geprogrammeerd, voor het eerst op een nieuwe locatie. Beter doen dan deze week wordt moeilijk, maar we doen ons best!


13-07-2004

Zeer mooie resultaten afgelopen weekend in Kapellen. Zowel Too Late als Radjanin waren in grote doen. Een vierde en een vijfde plaats liet Too Late bijschrijven op haar rekening, voor Radjanin was er een zesde plaats weggelegd.


5-07-2004

RC De Trens was afgelopen weekend te gast bij De Hoefslag, en ook wij waren er aanwezig. Bijna leek het een weekend van net niet te worden, maar in de afsluitende proef klasse Zwaar haalde Too Late nog een keertje uit. Van twee foutloze combinaties waren wij de snelste wat dus gelijk stond met de overwinning.

Volgend weekend trekken we richting Kapellen, waar de jumping Stal Mees geprogrammeerd staat.


30-06-2004

Onder het motto beter laat dan nooit wil ik jullie nog graag de resultaten meegeven van het afgelopen weekend. Door het miserabele weer verleden week, werd de VOR-wedstrijd op donderdagavond afgelast.

Zondag werd er dan gereden bij Massenhoven Riding Club. Too Late was er opnieuw bij na enkele weken afwezigheid. In de klasse Midden behaalde zij zonder noemenswaardige problemen een mooie 6de plaats. In de voormiddag omloop legde Radjanin Vlasbloemhoeve een foutloze omloop af, maar niet snel genoeg voor een klassement. In de namiddag werd 1 afworp genoteerd in het jachtparcours, dit keer goed voor een derde plaats.

Komende zondag wordt er opnieuw een wedstrijd verreden van RC De Trens, ditmaal op manege Hoefslag te Lier.


23-06-2004

Nog even de wedstrijdplanning voor het komende weekeinde meegeven! Donderdagavond reeds zijn we te gast op Stoeterij Arenberg in Malle voor een VOR-jumping. Radjanin zal er voor de eerste keer uitgebracht worden in de klasse 6. Zondag dan komen we nog een keertje langs voor een jumping van RC De Trens bij Massenhoven Riding Club. Na enkele weken afwezigheid door inseminatie-perikelen zal Too Late opnieuw van de partij zijn. Afwachten hoe onze zwangere dame zal reageren!


20-06-2004

Ook het voorbije weekend waren we weer te gast op manege Beggard, ditmaal voor een wedstrijd van RC De Trens. De laatste proef van de dag werd spijtig genoeg in de regen gereden. Maar dit was geen probleem voor Radjanin Vlasbloemhoeve. In de klasse zwaar eindigde zij op een mooie tweede plaats.


14-06-2004

Afgelopen weekend werd een mooie VOR-jumping georganiseerd op de terreinen van Beggard in Zandhoven. Zondag verscheen Radjanin aan de start, voor de eerste maal dit jaar in de klasse 5. Radjanin presteerde naar de verwachtingen, de ruiter iets minder. Met 1 strafpunt tijdsoverschrijding werd de barrage niet gehaald, maar werd er toch nog een vervolgklassement behaald. Een 22ste plaats was het resultaat op een hondertal deelnemers.

Volgend weekend zijn we terug aanwezig op de terreinen van Beggard, ditmaal opnieuw voor een wedstrijd van TC De Trens. Radjanin en Wendy verschijnen al zeker aan de start!


4-06-2004

Het laatste veulen voor dit jaar is geboren. Dinsdag 1 juni zag Etelle van de Nachtegaele voor het eerst daglicht. Voor het vaderschap tekent nogmaals de onlangs tot Belgisch Kampioen gekroonde Nagano.

Dit weekend is nogmaals een weekend zonder wedstrijd ingepland. Vanaf volgend weekend zullen we weer van de partij zijn, ditmaal voor een VOR-wedstrijd op manege Beggard te Zandhoven.


17-05-2004

Gisteren waren we actief op het Moerhof in Schilde. Enkel Radjanin kwam aan de start. Met tweemaal 1 fout in de omloop werd het een echte baaldag. Volgend weekend staat er de volgende wedstrijd van RC De Trens gepland, ditmaal te Zandhoven op manege Beggard. Voor het eerst zal Wendy van de Nachtegaele deel uitmaken van het wedstrijdgezelschap.


10-05-2004

In tegenstelling tot verleden week nu meer nieuws te melden. Allereerst kunnen we U melden dat vrijdag 7 mei Q-Nelly van de Nachtegaele bevallen is van een flinke zoon. Als doopnaam werd Endane van de Nachtegaele gekozen. Voor het vaderschap van dit veulen tekende Electro (Voltaire x Amor).

En dan was er voor de derde week de wedstrijd bij Massenhoven Riding Club, ditmaal opnieuw ingericht door RC De Trens. In de voormiddagproef werd er rechtstreeks op tijd gereden. Radjanin kwam eerst aan de start, kwam correct aan de streep maar achteraf bleek de tijd niet snel genoeg. Reden om met Too Late sneller te rijden, wat resulteerde in een vijfde plaats.
In de namiddagproef waren de rollen omgekeerd. Met Too Late moesten we de Barema A 2 fasen openen. Zonder risico's te nemen kwamen we foutloos over de meet, maar wederom niet snel genoeg. Dus met Radjanin maar een tandje bijsteken. En ook nu weer foutloos op een vijfde stek! Besluit van dit weekend: voor een prijs in de klasse Zwaar dient er geknokt te worden!


3-05-2004

Weinig nieuws te melden afgelopen weekende. Volgend weekend zijn we opnieuw actief bij Massenhoven Riding Club, ditmaal opnieuw met de wedstrijden van RC De Trens. Het lijkt wel de springtour van de Massenhoven Riding Club...


27-04-2004

Sinds vandaag zijn we te bekijken via onze nieuwe url: www.nachtegaele.be! Bovendien zijn er enkele nieuwe e-mail adressen bijgekomen!


26-04-2004

Afgelopen weekend kwamen we aan de start van de laatste indoorwedstrijd van RC De Trens. Deze ging door bij Massenhoven Riding Club. Radjanin werd voor de eerste keer uitgebracht in de klasse Zwaar. Met een dubbele foutloze omloop bevestigde zij klaar te zijn voor deze hoogte, maar snellere tegenstanders hielden haar ditmaal van een klassement.

Met twee barrage kandidaten in de namiddagomloop was duidelijk dat er een moeilijke proef te springen viel. Too Late was 1 van de twee, kwam met twee fouten uit de barrage. Ook de tweede kandidaat kwam met twee fouten aan de streep, maar was net iets sneller. Besluit van het weekend: sterke prestaties van onze beide paarden, maar telkens werden we op snelheid geklopt!


19-04-2004

Het is weer een weekend geweest met een wedstrijd gepland, zoals er dit jaar nog vele zullen volgen. Als een weekend verloopt zoals we graag hebben dat het verloopt, valt er ook nieuws te rapen! En jumping Cavalier te Geel is verlopen zoals we gehoopt hadden!

Too Late werd uitgebracht in de klasse 5, een barema A met barrage. Met 19 kandidaten van 96 starters kwamen in de barrage, waarin Too Late samen met zeven andere een tweede maal foutloos bleef, echter in de langzaamste tijd. Dit resulteerde in een achtste plaats.

Radjanin begint ook volop op toeren te komen. Door het gebrek aan wedstrijdritme hebben we haar uitgebracht in klasse 3, een barema A twee fazen. Met een mooie derde plaats kunnen we ook van het tweede wedstrijdweekend van Radjanin tevreden zijn!

Volgend weekend, 25 april, komen we opnieuw in actie op de wedstrijd van RC De Trens bij Massenhoven Riding Club. Tot dan.


13-04-2004

Afgelopen weekend is het zomerseizoen RC De Trens van start gegaan, met jawel, het winterkampioenschap! Radjanin werd voor het eerst gestart en vervulde onmiddellijk alle verwachtingen. In de reeks midden werd zijn vierde in een twee fase dankzij een dubbele foutloze omloop. Ook in de proef met barrage liep zij dubbel nul. In de laatste proef rechtstreeks op tijd werden ook geen fouten gemaakt, al was de tijd niet snel genoeg voor een klassement. In ieder geval was het een geslaagd debuut voor Radjanin, laat ons hopen dat zij deze lijn ook de komende weken en maanden kan doortrekken!

Ook Too Late kwam aan de start. Zoals we van haar gewoon zijn werd zij uitgebracht in de klasse Zwaar. Met een knappe vijfde plaats toonde zij dat er dit seizoen opnieuw met haar zal moeten worden rekening gehouden!

Volgend weekend staat de jumping De Cavalier te Geel op het programma. In de VOR-rubrieken zal Too Late uitgebracht worden in de klasse 5, Radjanin komt aan de start in de klasse 3, beide proeven op zondag.


05-04-2004

Het is met het jaar wel. Goed nieuws wordt snel opgevolgd door slecht nieuws dit jaar! Zaterdagochtend is Era van de Nachtegaele ziek geworden. Ondanks de goede zorgen van de veearts en van ons, heeft het niet mogen baten. Zatermiddag is Era ingeslapen.

Maar zo snel als het goede nieuws in slechte nieuws verandert, verandert het slechte nieuws in goed nieuws. Van zaterdag op zondagnacht is Irburgina (Burggraaf x Makelaar) bevallen van Emiraat van de Nachtegaele, wederom een zoon van Nagano. Veulen en moeder stellen het goed, al is bij ons de schrik er wel serieus ingeslopen!

Dit weekend staat bij Massenhoven Riding Club het winterkampioenschap van RC De Trens op het programma. Je zal ons daar zondag en maandag aan het werk kunnen zien. Radjanin zal voor het eerst door ons uitgebracht worden. Om de situatie een beetje af te tasten, zullen we haar uitbrengen in de klasse Midden. Zoals altijd zal Too Late uitgebracht worden in de klasse Zwaar. Volgende week meer nieuws over de resultaten.


31-03-2004

Era Alleccis van de Nachtegaele is deze voormiddag bevallen van een flinke dochter, Era genaamd. Voor het vaderschap tekende Valdi van 't Roosakker. Moeder en dochter stellen het uitermate goed!


22-03-2004

De winterstop is ten einde. Na ruim vier maanden zonder competitie zijn we dit weekend opnieuw gestart. Enkel Too Late werd meegenomen om een klein rondje te draaien. En zij deed dit naar behoren. Van de tien barrage kandidaten kwamen er twee foutloos door, waaronder Too Late. Hierdoor eindigde ze op een tweede stek.


15-03-2004

Na enkele maanden stilte is er weer nieuws te rapen bij Stal Nachtegaele! De eerste merrie is bevallen. Het begon onmiddellijk met een verrassing, want Wendy bedacht ons op 12 maart met een tweeling, een hengstje en een merrie. Voor ons was het een complete verrassing, alleen al omdat Wendy een week overtijd was. Daarom hadden we er goede hoop voor de levensvatbaarheid van de wondertjes. Maar het heeft maar voor de helft mogen zijn, want Enyas, zo was de hengst ondertussen gedoopt, is zondagmorgen 14-03 ingeslapen. Anderzijds stelt zijn zus, Enya genaamd, het bijzonder goed! Binnenkort zullen de eerste foto's van deze dochter van Nagano op de website verschijnen!

Maar er is nog nieuws! Zowel de wedstrijdstal als de fokkerij van Stal Nachtegaele werd uitgebreid met een kanjer, namelijk Radjanin Vlasbloemhoeve. Deze grote bruine dochter van Camus x Ofen zal voorlopig eerst in de sport worden uitgebracht. Ook van deze merrie zullen zo spoedig mogelijk de eerste foto's verschijnen!


04-01-2004

Team Stal Nachtegaele wenst iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar. Veel paardengeluk en veel levensgenot in het nieuwe jaar!


25-11-2003

Jawel, het is zover. De nieuwe site is klaar en werd vandaag officieel gelanceerd. Wij zouden het dan ook zeer op prijs stellen als U een reactie of algemene indruk achterliet!


30-10-2003

De laatste wedstrijd van het seizoen is zondag gereden. Met twee tweede plaatsen, van Too Late en Istamboel, werd het een mooi einde. Unforget It Celle Broedersbos zal op het einde van deze week onze stallen reeds opnieuw verlaten.


17-10-2003

Dit weekeinde is er geen wedstrijd. Een perfecte adempauze voor onze paarden na een lang seizoen, en een ideale gelegenheid om de jonge paarden verder voor te bereiden.


16-10-2003

Momenteel wordt er zeer hard gewerkt aan de nieuwe site. We hopen hem in de loop van de volgende maand actief te kunnen hebben.


13-10-2003

Afgelopen weekend waren we te gast op de accomodatie van Het Azelfhof te Lier. Voor het eerst sinds zij bij ons gestald is, nam Unforget It Celle Broedersbos deel aan een wedstrijd. Ondanks haar onervarenheid presteerde deze merrie sterk in klasse Licht. In de toekomst zullen we vast en zeker nog meer van haar horen!

Verder werd Usschi voor het eerst gestart in de klasse Zwaar. Meteen bevestigde deze 6-jarige zoon van Wiensender zijn wedstrijdmentaliteit.

Tenslotten heeft ook Too Late aan de wedstrijd deelgenomen. Een heel seizoen toont zij zich de rots in de branding. Met een tweede plaats in de klasse Zwaar was zij de enige prijswinnaar. Voor deze 7-jarige dochter van Nabab de Rêve is het moment aangebroken dat ook zij een stapje hogerop zal zetten.


28-09-2003

Frosty heeft onze stallen verlaten. Zijn plaats wordt ingenomen door de 6-jarige merrie Unforget It Celle Broedersbos. De merrie is een dochter van Bon Ami uit een Lucky Boy moeder.