Stamboom

Général M van de Nachtegaele (hengst, °2006)

Het derde veulen van Wendy van de Nachtegaele is een hengst geworden. Voor het vaderschap tekende de Zangersheide gefokte en BWP-gekeurde Cum Laude Z. Als veulen vertoont hij een grote levendigheid, mooie bewegingen en sterke verbindingen.
Cum Laude Z Cum Laude Z had in het seizoen 2004 7 foutloze omlopen in de Cyclus Jonge paarden. Tijdens de wedstrijd voor 4 en 5 jarige hengsten op Jumping Mechelen was hij 1 van de smaakmakers en eindigde op een 4de plaats. Hij geldt als één van de meest beloftevolle hengsten uit zijn jaargang.

Grootvader van Cum Laude Z, Capitol I, staat zowat symbool voor de springsport, hem nog voorstellen is overbodig evenals Calando I die zelf jarenlang Internationaal heeft gesprongen onder E.H.Cuepper. Vader Carthago Z is zo één van die uitzonderlijke hengsten die zelf presteerde en dit bovendien nog doorvererfd aan zijn kinderen. De oudste Carthago Z nakomelingen zijn bijzonder goed in trek bij de springruiters. Ook werden er al vele zonen van hem goedgekeurd in diverse stamboeken Denk aan o.a.Colman, Cardino, Claudio, Cicero Z en Codex (België). Na een schitterende carrière op Wereld en Olympisch niveau onder Jos lansink werd de Zangersheide hengst nu door het Holsteiner Verband terug naar Duitsland gehaald voor de fokkerij. Carthago Z staat met een fokwaarde van 182 eenzaam aan de top in zijn leeftijdscategorie.

Langs moederszijde voert Cum Laude Z het bloed van de grootheden Lord en Wahnfried, twee steunpilaren van het Holsteinse Stamboek, die voor de nodige bloedinbreng zorgen. Maar moeder Losandra (stam 162) is in België beter gekend als grootmoeder van de bekende Darco zoon Non Stop. Non Stop liep internationaal onder N.Pessoa en Tony Hassman en heeft zelf al meerdere gekeurde zonen. Uit deze moederstam 162 komen bekende hengsten als Cascavelle, Lord Calando, Wendulan, Carlsson G, Fortuin Z, Admiraal Ferdinand, Lacros en de Olympiade hengsten Carthago Z en Feinsnitt I om er zo maar enkele van de belangrijkste op te noemen. En ook gekende sportpaarden zoals Charleston v.Capitol I van Christian Ahlman en Montana v.Montanus van Kurt Maier.

Wendy van de Nachegaele Aan moederzijde vinden we Wendy van de Nachtegaele terug. Zij is een dochter van Quickfeuer van Koekshof. Deze Heartbreaker-zoon bewijst zich nu reeds naast zijn sportcarrière op jonge leeftijd als bijzonder vererver. Als bewijs hiervan leveren we U graag een citaat uit Het Belgisch Warmbloedpaard (februari 2002):

"Genetische springindex 2001: Quickfeuer van Koekshof verschijnt op 7de plaats in de vergelijking top tien hengsten 2000 - 2001. Het verschijnen van Quickfeuer van Koekshof in de toptien heeft waarschijnlijk als reden dat deze jonge hengst, die vorig jaar nog niet in de index voorkwam, omdat er nog geen nakomelingen van in de sport kwamen, maar nu met 5 nakomelingen en een betrouwbaarheid van 0.77 aan de normen voldoet."