Stamboom Resultaten Foto's

Wendy van de Nachtegaele (°1999)

P-Label (2007)

Wendy Wendy Wendy Wendy Wendy

Nakomelingen:

Wendy van de Nachtegaele is een dochter van Quickfeuer van Koekshof uit de moeder Q-Nelly van de Nachtegaele. Deze schimmelmerrie heeft alles om een groot sportpaard te worden! Uitstraling, beweging, vermogen, een reactief voorbeen en veel bascule garanderen ons dat deze merrie het in de sport zal waarmaken! In 2007 behaalde zij op 8-jarige leeftijd het Prestatielabel.

Wendy van de Nachegaele Na 2 veulens ter wereld gezet te hebben, is zij in 2004 op 5-jarige leeftijd ingezet in de sport. Als 6-jarige werd zij reeds geselecteerd voor de finale LRV-Cyclus jonge paarden. Reeds bij haar eerste deelname op dit niveau sprong zij in het oog van de kenners.
Paardekracht Juli-Augustus 2005:
Tot zover de toptien, maar nog meer paarden trokken de aandacht: Whisper Zuid (Animo), ... en Wendy van de Nachtegaele (Quickfeuer). Die laatste is niet altijd even gemakkelijk, maar toonde veel kwaliteit op de sprong.
De vader van Wendy, Quickfeuer van Koekshof, is een zoon van de internationaal springende Nimmerdor-zoon Heartbreaker, die in België bezig is met de bloeiende opbouw van een eigen hengstenlijn. Hij heeft reeds 7 gekeurde zonen in binnen- en buitenland. Quickfeuer van Koekshof zelf doorliep, met goed gevolg, de cyclus voor jonge paarden en klasseerde zich daarna in diverse springproeven. Naast zijn sportcarrière bewijst hij zich nu reeds op jonge leeftijd als bijzonder vererver. Enkele afstammelingen van Quickfeuer zijn Wungaro, Atlantus van de Roshoeve (verkocht op de PSI-veiling voor het fenomenale bedrag van 650.000 euro,...), Wonder van de Roshoeve... Quickfeuer van Koekshof

Hierbij kunnen we u een citaat geven uit Het Belgisch Warmbloedpaard(februari 2002)

Genetische springindex 2001: Quickfeuer van Koekshof verschijnt op 7de plaats in de vergelijking top tien hengsten 2000 - 2001. Het verschijnen van Quickfeuer van Koekshof in de toptien heeft waarschijnlijk als reden dat deze jonge hengst, die vorig jaar nog niet in de index voorkwam, omdat er nog geen nakomelingen van in de sport kwamen, maar nu met 5 nakomelingen en een betrouwbaarheid van 0.77 aan de normen voldoet."

De moeder Q-Nelly van de Nachtegaele is een dochter van de keurpreferente hengst Uniform,, die al meer dan 30 nakomelingen in Grand Prix en Prix St.-George Dressuur heeft. Bovendien heeft hij 3 goedgekeurde zonen: Junior STV, Highness en Gregor.