Stamboom Resultaten Foto's

Ciris van de Nachtegaele (merrie, °2002)

Nakomelingen:

Ciris van de Nachtegaele Ciris van de Nachtegaele is een voortzetting van de stam die via Dorothea gestart is. zij is de zesde generatie van de stam van Vlady die bij ons ter wereld kwam. Deze schimmel heeft heel veel van haar moeder! Een gouden karakter, goede bewegingen en super voorzichtig op de sprong.
Ciris heeft in 2005 haar eerste veulen gebaard, namelijk Felle van de Nachtegaele, een zoon van Nagano. In 2006 bracht zij een merrie van Obourg ter wereld, Gaza van de Nachtegaele

De vader van Ciris is de SBS-gekeurde hengst Think Twice d'Ici. Hij was als vierjarige winnaar van de Klassieke Cyclus. Bovendien was hij finalist te Gesves. Ook als vijfjarige stond hij vooraan in de cyclus. Als zesjarige moest hij noodgedwongen uit de sport worden teruggetrokken wegens een kwetsuur. Verder vinden we aan vaderszijde klinkende namen zoals de preferente Burggraaf en Nimmerdor.

Aan moederzijde vinden we Wendy van de Nachtegaele terug. Wendy heeft was als zes-jarige geselecteerd voor de finale jonge paarden te Oedelem. Ook daar sprong zij in het oog van de vakpers:

Paardekracht Juli-Augustus 2005:
Tot zover de toptien, maar nog meer paarden trokken de aandacht: Whisper Zuid (Animo), ... en Wendy van de Nachtegaele (Quickfeuer). Die laatste is niet altijd even gemakkelijk, maar toonde veel kwaliteit op de sprong.

Wendy is een dochter van Quickfeuer van Koekshof. Deze Heartbreaker-zoon bewijst zich nu reeds naast zijn sportcarrière op jonge leeftijd als bijzonder vererver. Als bewijs hiervan leveren we U graag volgend citaat:

hBWP februari 2002:
"Genetische springindex 2001: Quickfeuer van Koekshof verschijnt op 7de plaats in de vergelijking top tien hengsten 2000 - 2001. Het verschijnen van Quickfeuer van Koekshof in de toptien heeft waarschijnlijk als reden dat deze jonge hengst, die vorig jaar nog niet in de index voorkwam, omdat er nog geen nakomelingen van in de sport kwamen, maar nu met 5 nakomelingen en een betrouwbaarheid van 0.77 aan de normen voldoet."