Stamboom Resultaten Foto's

Hella van de Nachtegaele (°2007)

 

Hella van de Nachtegaele

Hella van de Nachtegaele is het vierde veulen dat Wendy van de Nachtegaele op haar achtjarige leeftijd op de wereld zet. Net zoals haar andere veulens blinkt ook dit veulen weer uit in expressie, handigheid en opgewektheid.

De vader van Hella, Cicero Z van Paemel, werd in 2005 goedgekeurd door het BWP. De hengstenjury had het volgende oordeel over hem:

Cicero heeft een grote galoppade. In vrijheid sprong hij in de goede manieren met zeer goed ruggebruik en uitzwaaiende achterhand. Hij heeft hierbij vermogen zat. Onder het zadel is hij bereid om te werken. In het parcours galoppeerde Cicero krachtig en liet hij een sterke indruk na op de sprong. Zijn techniek is prima en hij springt met veel vermogen.
Twee jaar later staat hij aan de poort van een grote internationale carriere. Samen met Dirk Demeersman lijkt Cicero Z klaar voor het grote werk. Een kort overzicht van zijn tot hiertoe behaalde resultaten:

Cicero Z van Paemel
2007
  • 4e hengstenproef BWP Moorsele
  • 3e 7-jarige dekhengsten CSI Hasselt
  • 9e 1m45 jonge paarden CSI*** Dortmund
2006
  • 5e (jonge) hengstenproef BWP Moorsele
  • 7e finale young stallion CSI Zwolle
  • ex aequo winnaar proef 6-jarigen CSI*** Lummen
2005
  • 5 op 6 foutloos in de klassieke cyclus
  • 6e plaats hengstenproef (5j) CSI-W Mechelen
Grootvader van Cicero Z, Capitol I, staat zowat symbool voor de springsport, hem nog voorstellen is overbodig evenals Calando I die zelf jarenlang Internationaal heeft gesprongen onder E.H.Cuepper. Vader Carthago Z is zo één van die uitzonderlijke hengsten die zelf presteerde en dit bovendien nog doorvererfd aan zijn kinderen. Na een schitterende carrière op Wereld en Olympisch niveau onder Jos lansink werd de Zangersheide hengst, nu door het Holsteiner Verband terug naar Duitsland gehaald voor de fokkerij. Carthago Z staat met een fokwaarde van 182 eenzaam aan de top in zijn leeftijdscategorie. Denk maar aan de sportpaarden Calippo, Kira III, Lady Carthago, Cim Christo, Eurocommerce Napels, Uthago of de dekhengsten Claudio, Colman, Cardino, Codex, Chicago,... Cathago Z

Cicero Z komt voort uit een ijzersterke moederstam.. Cicero's moeder Rendez-vous is tevens de moeder van het sportpaard Umberto van Paemel die succesvol internationaal niveau 1m40 loopt onder meer de derby van Italië 1m35 won te Vinovo. Verder vinden we in deze stam nog tal van andere sportpaarden terug, waaronder Uncle Sam (v. Darco) met Eric Lamaze en Ashley Fleischhacker, Versace (v.Darco) die gekeurd is in Canada en daar het kampioenschap der 5-jarigen won met Yann Candele, Winona en Barbarossa. De zus van Cicero's grootmoeder, Gromanique, liep S dressuur in Duitsland. Haar andere zus Goldene bracht de dekhengst Lord Charles en het sportpaard Goldbirke die Grote Prijzen liep onder Otto Becker. Meer info over de moederstam vind je terug op www.stoeterijvanpaemel.be.

Aan moederzijde vinden we Wendy van de Nachtegaele terug. Op achtjarige leeftijd loopt zij momenteel wedstrijden niveau 1m20 en is klaar voor de overstap naar 1m30. Wendy heeft was als zes-jarige geselecteerd voor de finale jonge paarden te Oedelem. Ook daar sprong zij in het oog van de vakpers:

Paardekracht Juli-Augustus 2005:
Tot zover de toptien, maar nog meer paarden trokken de aandacht: Whisper Zuid (Animo), ... en Wendy van de Nachtegaele (Quickfeuer). Die laatste is niet altijd even gemakkelijk, maar toonde veel kwaliteit op de sprong.

Wendy is een dochter van Quickfeuer van Koekshof. Deze Heartbreaker-zoon bewijst zich nu reeds naast zijn sportcarrière op jonge leeftijd als bijzonder vererver. Als bewijs hiervan leveren we U graag volgend citaat:

hBWP februari 2002:
"Genetische springindex 2001: Quickfeuer van Koekshof verschijnt op 7de plaats in de vergelijking top tien hengsten 2000 - 2001. Het verschijnen van Quickfeuer van Koekshof in de toptien heeft waarschijnlijk als reden dat deze jonge hengst, die vorig jaar nog niet in de index voorkwam, omdat er nog geen nakomelingen van in de sport kwamen, maar nu met 5 nakomelingen en een betrouwbaarheid van 0.77 aan de normen voldoet."