Stamboom Foto's

Enya van de Nachtegaele (°2004)

Enya

Deze mooi gebouwde merrie is een dochter van Nagano uit Wendy van de Nachtegaele. Goede bewegingen, aansprekend hoofdje, attent, allemaal superlatieven die bij deze merrie passen. Momenteel wordt Enya uitgebracht door Vanessa Marien. Als vierjarige toont zei zich als een zeer reactieve merrie met super wedstrijdmentaliteit.

Nagano De vader van Enya, Nagano (Lux Z x Calvados) is momenteel een van de betere hengsten binnen het BWP, en staat reeds voorbij de deur naar de grote internationale springsport. Onderstaande tekst uit de catalogus van de BWP Auction Antwerp verwoordt perfect waarom wij ieder jaar opnieuw voor Nagano kiezen:
Eén van de meest besproken hengsten van dit ogenblik is ongetwijfeld Nagano. Deze zoon van Lux Z is nog maar 8 jaar en nu reeds één van de allerbeste springpaarden in België. In de finale op het BK in Kapellen wist hij op hoog niveau te imponeren en met zijn recente overwinning in de GP tijdens CSI Zeldenrust te Zandhoven, wist hij te bevestigen dat hij het internationaal helemaal gaat waarmaken.

Aan moederzijde vinden we Wendy van de Nachtegaele terug. Op achtjarige leeftijd wist zij het Prestatielabal te bemachtigen. Wendy is een dochter van Quickfeuer van Koekshof. Deze Heartbreaker-zoon bewijst zich nu reeds naast zijn sportcarrière op jonge leeftijd als bijzonder vererver. Als bewijs hiervan leveren we U graag een citaat uit Het Belgisch Warmbloedpaard (februari 2002):

"Genetische springindex 2001: Quickfeuer van Koekshof verschijnt op 7de plaats in de vergelijking top tien hengsten 2000 - 2001. Het verschijnen van Quickfeuer van Koekshof in de toptien heeft waarschijnlijk als reden dat deze jonge hengst, die vorig jaar nog niet in de index voorkwam, omdat er nog geen nakomelingen van in de sport kwamen, maar nu met 5 nakomelingen en een betrouwbaarheid van 0.77 aan de normen voldoet."