Stamboom Foto's

Garonne van de Nachtegaele (Merrie, °2006)

Garonne van de Nachtegaele Garonne van de Nachtegaele is het derde veulen en tevens eerste merrieveulen van Irburginadat bij Stal Nachtegaele geboren wordt. Evenals verleden jaar was het dit jaar opnieuw aan Cum Laude Z om het vaderschap op te eisen. De merrie vertoont maat en kader. Daarenboven wordt ze gekenmerkt door een sterke draf die vanachter uit schitterend gestuwd wordt. Garonne van de Nachtegaele
Ferrum tijdens het Antwerps Veulenkampioenschap Op de foto's ziet u de volle broer Ferrum in actie, links tijdens het Antwerps Veulenkampioenschap, rechts tijdens de selectie voor de BWP Auction Antwerp. Ferrum op de selectie voor de BWP Auction Antwerp
Cecropia U v/h Juxschot

Eind 2002 werd van deze merrie reeds een veulen verkocht op de BWP-veiling in het Azelhof. Op de foto links ziet u Cecropia "U" van het Juxschot, een dochter van Unique II.

Op de foto rechts ziet u het veulen dat in 2004 bij ons werd geboren, Emiraat van de Nachtegaele, een zoon van Nagano.

Emiraat van de Nachtegaele
Nagano Cum Laude Z had in het seizoen 2004 7 foutloze omlopen in de Cyclus Jonge paarden. Tijdens de wedstrijd voor 4 en 5 jarige hengsten op Jumping Mechelen was hij 1 van de smaakmakers en eindigde op een 4de plaats. Hij geldt als één van de meest beloftevolle hengsten uit zijn jaargang.

Grootvader van Cum Laude Z, Capitol I, staat zowat symbool voor de springsport, hem nog voorstellen is overbodig evenals Calando I die zelf jarenlang Internationaal heeft gesprongen onder E.H.Cuepper. Vader Carthago Z is zo één van die uitzonderlijke hengsten die zelf presteerde en dit bovendien nog doorvererfd aan zijn kinderen. De oudste Carthago Z nakomelingen zijn bijzonder goed in trek bij de springruiters. Ook werden er al vele zonen van hem goedgekeurd in diverse stamboeken Denk aan o.a.Colman, Cardino, Claudio, Cicero Z en Codex (België). Na een schitterende carrière op Wereld en Olympisch niveau onder Jos lansink werd de Zangersheide hengst nu door het Holsteiner Verband terug naar Duitsland gehaald voor de fokkerij. Carthago Z staat met een fokwaarde van 182 eenzaam aan de top in zijn leeftijdscategorie.

Langs moederszijde voert Cum Laude Z het bloed van de grootheden Lord en Wahnfried, twee steunpilaren van het Holsteinse Stamboek, die voor de nodige bloedinbreng zorgen. Maar moeder Losandra (stam 162) is in België beter gekend als grootmoeder van de bekende Darco zoon Non Stop. Non Stop liep internationaal onder N.Pessoa en Tony Hassman en heeft zelf al meerdere gekeurde zonen. Uit deze moederstam 162 komen bekende hengsten als Cascavelle, Lord Calando, Wendulan, Carlsson G, Fortuin Z, Admiraal Ferdinand, Lacros en de Olympiade hengsten Carthago Z en Feinsnitt I om er zo maar enkele van de belangrijkste op te noemen. En ook gekende sportpaarden zoals Charleston v.Capitol I van Christian Ahlman en Montana v.Montanus van Kurt Maier.

De moeder van Garonne, Irburgina, stamt uit de fokfamilie 900 1, merrielijn 26, in Nederland beter bekend als de Dermie-stam. Deze stam behoort tot de elite van het KWPN! Emmie (keur preferent prestatie), de grootmoeder van Irburgina, is moeder van de KWPN-hengst Zandigo (Amor) en een halfzus van het bekende internationale dressuurpaard Arnold Thor (Purioso), het Olympiadepaard van de Franse dressuur Kampioene Dominique d’Esmee en Beckman’s Adirmie die internationaal succesvol was op niveau St. Georges. Verder vinden we in deze wijdvertakte stam de hengsten Germus R (Joost), Mermus R (Burggraaf), Odermus R (Calido I) en de onlangs Z-gekeurde Nathos R (Narmelus R). Het bekendste springpaard uit deze uitzonderlijke lijn is ongetwijfeld Gadermie (Joost) die met Kristof Kleeren internationaal een zeer sterk palmares bijeen reed. Hierdoor geniet de Vemmie-stam een grote bekendheid binnen de fokkerij!

De preferente Burggraaf is een produkt van de Holsteinse succesformule Landgraf I x Cor de la Bryère. Burggraaf's moeder Loanda komt uit de bekende Holsteinse lijn (stam 7126) van Acord I, Acord II, Acobat I t/m III, Arico, Fra Diavo-lo, Chicago en Freeman. Burggraaf zelf sprong internationaal onder Roelof Bril. Zo sprong Burggraaf in 1991 tijdens Indoor Brabant de muur van 2.10 meter. In 1993 werd hij reservekampioen in de 1.40 rubriek voor dekhengsten. Burggraaf

Burggraaf geniet internationale bekendheid door o.a. de wereldbekerwinnaars S'Blieft en Burggravin en vele andere nakomelingen. Tevens leverde Burggraaf de (reserve)-kampioenen van de VSN, IAN-finale, Lanaken en hengstencompetitie in 2001. Hierdoor werd Burggraaf al op relatief zeer jonge leeftijd preferent verklaard. Burggraaf brengt paarden met zeer goede bewegingen en karakters. Het is dan ook niet voor niets dat Burggraaf ook een groot aantal nakomelingen in de dressuur heeft. Een voorbeeld hiervan is het Grand Prix paard Florijn met Dennis Callin. Behalve als sportpaarden-vererver komt Burggraaf ook op de merrie-keuringen zeer goed uit de bus als leverancier vanvele ster- en keur-merries. Diverse kampioenen staan op zijn conto, hetgeen zijn vermogen om mooie paarden te fokken onderstreept. Burggraaf heeft een zeer hoge springindex van 152 punten.