Stamboom

Irburgina (°1990)

Nakomelingen:

Irburgina

Irburgina werd begin 2003 aangekocht ter versterking van het merriebestand. En met succes! Haar tweede veulen, Ferrum - een zoon van Cum Laude Z - werd 3de op het 1ste Open Antwerps Veulenkampioenschap EN geselecteerd voor de veiling in het Azelfhof, oktober 2005.

Irburgina stamt uit de gekende fokfamillie 900, merrielijn 26, in Nederland beter bekend als de Dermie-stam. Deze stam behoort tot de elite van het KWPN! De ganse stam leverde reeds een 10-tal gekeurde hengsten. Dit jaar nog werd W.Termie vierde op de KWPN-hengstenkeuring. Emmie (keur preferent prestatie), de grootmoeder van Irburgina, is moeder van de KWPN-hengst Zandigo (Amor) en een halfzus van het bekende internationale dressuurpaard Arnold Thor (Purioso), het Olympiadepaard van de Franse dressuur Kampioene Dominique d’Esmee en Beckman’s Adirmie die internationaal succesvol was op niveau St. Georges.

Verder vinden we in deze wijdvertakte stam de hengsten Germus R (Joost), Mermus R (Burggraaf), Odermus R (Calido I) en de onlangs Z-gekeurde Nathos R (Narmelus R). Het bekendste springpaard uit deze uitzonderlijke lijn is ongetwijfeld Gadermie (Joost) die met Kristof Kleeren internationaal een zeer sterk palmares bijeen reed. Hierdoor geniet de Vemmie-stam een grote bekendheid binnen de fokkerij!

De preferente Burggraaf is een produkt van de Holsteinse succesformule Landgraf I x Cor de la Bryère. Top vererver Landgraf I bracht al 125 goedgekeurde hengsten (!) en meer dan 70 staatspremie merries. Hij heeft een levensgewinsom van meer dan DM 6 miljoen. Dit vermogen werd o.a. bij elkaar gestreden door zijn nakomelingen; Libero H., Taggi, Freestyle, Lucky Luke, Land-mann, Lacros en Everst Major Wager. Moeders' vader is de befaamde sportpaardenleverancier Cor la la Bryère. Burggraaf's moeder Loanda komt uit de bekende Holsteinse lijn (stam 7126) van Acord I, Acord II, Acobat I t/m III, Arico, Fra Diavo-lo, Chicago en Freeman. Burggraaf zelf sprong internationaal onder Roelof Bril. Zo sprong Burggraaf in 1991 tijdens Indoor Brabant de muur van 2.10 meter. In 1993 werd hij reservekampioen in de 1.40 rubriek voor dekhengsten.

Burggraaf geniet internationale bekendheid door o.a. de wereldbekerwinnaars S'Blieft en Burggravin en vele andere nakomelingen. Tevens leverde Burggraaf de (reserve)-kampioenen van de VSN, IAN-finale, Lanaken en hengstencompetitie in 2001. Hierdoor werd Burggraaf al op relatief zeer jonge leeftijd preferent verklaard. Burggraaf brengt paarden met zeer goede bewegingen en karakters. Het is dan ook niet voor niets dat Burggraaf ook een groot aantal nakomelingen in de dressuur heeft. Een voorbeeld hiervan is het Grand Prix paard Florijn met Dennis Callin. Behalve als sportpaarden-vererver komt Burggraaf ook op de merrie-keuringen zeer goed uit de bus als leverancier vanvele ster- en keur-merries. Diverse kampioenen staan op zijn conto, hetgeen zijn vermogen om mooie paarden te fokken onderstreept. Burggraaf heeft een zeer hoge springindex van 152 punten.

Burggraaf

Aan moederszijde vinden we bij Irburgina de hengst Makelaar terug. Deze hengst heeft tot zijn dood in 1988 de Nederlandse fokkerij gediend en heeft Nederland 2 gekeurde hengsten, Urban (verkocht naar Nieuw Zeeland) en Symfonie achtergelaten. Als vader van de hengstenmoeder vindt men Makelaar terug in de pedigree van Bredero, Zebulon, Remember en Caritas, de verrichtingskampioen van 1987.