Stamboom Resultaten Foto's

Too Late (į1996)

Too Late Too Late Too Late Too Late Too Late

Too Late

Too Late is een dochter van Nabab de RÍve. Haar moeder,een fokproduct uit Redfort x Lugano van la Roche, is enkele dagen na de geboorte van het veulen gestorven. Door omstandigheden is de registratie van Too Late spijtig genoeg niet op de juiste manier afgehandeld, waardoor we de waardevolle moederlijn zoek zijn.

Sinds februari 2002 werd zij toegevoegd aan onze stal, in de eerste plaats om onze wedstrijdstal uit te breiden. Zij had nog geen enkele ervaring opgedaan in de sport. Na een succesvolle periode op niveau 1m20 werd zij door onze tweede ruiter Mathias overgenomen. Ook hij beleefde heel veel plezier aan de schitterende mentaliteit van deze merrie. Door een spijtig ongeval hebben we haar in de winter van 2008-2009 afscheid van haar genomen.

Nabab de RÍve sprong zelf zeer succesvol internationaal. In 2002 werd hij door de hippische pers gekozen tot Paard van het Jaar. Samen met zijn Belgische ruiter Philippe Le Jeune was hij de meest regelmatige combinatie dit jaar op het allerhoogste jumpingniveau. Nabab was het beste Belgisch gefokte paard over alle wedstrijden van de Samsung Nations Cups (Landenprijzen) en hielp BelgiŽ mee aan de bronzen medaille op de Wereldspelen in Jerez de la Frontera, de eerste teammedaille op het allerhoogste niveau sedert de Spelen in Montreal 1976. Enkele van zijn resultaten:

  • in 1995: 7 maal foutloos tijdens de Klassieke Cyclus op 8 deelnames, 2de op het Belgische kampioenschap te Gesves.
  • in 1997: Geplaatst voor het wereldkampioenschap te Lanaken, 5de in de Klassieke Cyclus, geplaatst voor de finale te Gesves.
  • in 1997-1998: 7e in de Grote Prijs voor hengsten op het CSI van St LŰ, 2de in de proef Sires of the World in Mechelen.
  • 1999-...: Grote internationale doorbraak: 1ste en 5de op de CSIO te Luzerne, 3de in de Furstenberg Cup, 4de in de Grote Prijs op het CSI-A te Donauschingen, 3de tijdens de Grote Prijs op het CSIO van Dublin, 4de in de Nations Cup in Rome, winnaar van de Sires of the World tijdens het CSIW van Mechelen en derde in de Masters, winnaar van de Nations Cup te Aken, ...
  • Nabab de RÍve