Stamboom

Goa van de Nachtegaele (merrie, schimmel, °2006)

Goa M van de Nachtegaele

Goa van de Nachtegaele is het eerste veulen van Too Late. Mooi hoofd, correct exterieur en soepele bewegingen en altijd attent. Dat zijn de voornaamste kenmerken die we aan Goa kunnen toeschrijven.

Als veulen viel zij reeds op bij potentiele kopers en werd dan ook vrij snel verkocht. Ondertussen, werd zij, op 2-jarige leeftijd, 2de de wedstrijd vrijspringen te Dessel. Haar voornaamste kenmerk zijn net als moeder en vader haar uitmuntende techniek.

Quickfeuer van Koekshof De vader van Goa wordt op deze site op meerdere plaatsen besproken. Het is niemand minder dan de zo succesvolle verever Quickfeuer van Koekshof, een zoon van de internationaal springende Nimmerdor-zoon Heartbreaker, die in België bezig is met de bloeiende opbouw van een eigen hengstenlijn. Hij heeft reeds 7 gekeurde zonen in binnen- en buitenland. Quickfeuer van Koekshof zelf doorliep, met goed gevolg, de cyclus voor jonge paarden en klasseerde zich daarna in diverse springproeven. Naast zijn sportcarrière bewijst hij zich nu reeds op jonge leeftijd als bijzonder vererver.

Hierbij kunnen we u een citaat geven uit Het Belgisch Warmbloedpaard(februari 2002)

Genetische springindex 2001: Quickfeuer van Koekshof verschijnt op 7de plaats in de vergelijking top tien hengsten 2000 - 2001. Het verschijnen van Quickfeuer van Koekshof in de toptien heeft waarschijnlijk als reden dat deze jonge hengst, die vorig jaar nog niet in de index voorkwam, omdat er nog geen nakomelingen van in de sport kwamen, maar nu met 5 nakomelingen en een betrouwbaarheid van 0.77 aan de normen voldoet."
Too Late De moeder van Goa is Too Late, een dochter van Nabab de Rêve. Sinds februari 2002 is zij toegevoegd aan onze stal, in de eerste plaats om onze wedstrijdstal uit te breiden. Zij had nog geen enkele ervaring opgedaan in de sport. Momenteel wordt zijn uitgebracht in de regionale wedstrijden op niveau 1m20. Vanaf haar eerste westrijden bewijst zij nog altijd, tot op de dag van vandaag haar competiviteit en voorzichtigheid. Iedere week opnieuw kunnen we op haar rekenen.

Nabab de Rêve heeft reeds vele opmerkelijke prestaties neergezet, een kort overzicht:

  • in 1995: 7 maal foutloos tijdens de Klassieke Cyclus op 8 deelnames, 2de op het Belgische kampioenschap te Gesves.
  • in 1997: Geplaatst voor het wereldkampioenschap te Lanaken, 5de in de Klassieke Cyclus, geplaatst voor de finale te Gesves.
  • in 1997-1998: 7e in de Grote Prijs voor hengsten op het CSI van St Lô, 2de in de proef Sires of the World in Mechelen.
  • 1999-...: Grote internationale doorbraak: 1ste en 5de op de CSIO te Luzerne, 3de in de Furstenberg Cup, 4de in de Grote Prijs op het CSI-A te Donauschingen, 3de tijdens de Grote Prijs op het CSIO van Dublin, 4de in de Nations Cup in Rome, winnaar van de Sires of the World tijdens het CSIW van Mechelen en derde in de Masters, winnaar van de Nations Cup te Aken, ...
  • Nabab de Rêve