Stamboom Foto's

Endane van de Nachtegaele (°2004)

Endane van de Nachtegaele

Q-Nelly van de Nachtegaele baarde in 2004 haar vierde veulen. Na eenmaal Quickfeuer van Koekshof en tweemaal Vialli was het dit jaar de beurt aan Electro. Deze combinatie resulteerde in een zeer mooi getekende hengst, Endane van de Nachtegaele. Het veulen is groot gebouwd, staat goed op de benen en heeft een zeer aangenaam karakter! Na het zien van Endane werd onmiddellijk besloten Electro dit jaar opnieuw te gebruiken voor Q-Nelly.

De vader van Endane, Electro, werd op 17-jarige leeftijd nog gekeurd voor het BWP. Maar dit is zeker geen moment te vroeg, gezien zijn resultaten op sportief en fokkerij gebied.

Als we beginnen met de sportresultaten die hij behaalde, merken we een zeer succesvolle carrière onder het zadel van Peter Eriksson. Onder andere werden ze derde in de GP World Cup in Helsinki, tweede in 1.50 proeven in Bremen en Olympia. Electro werd derde in de Nations Cup in Washington en behaalde diverse klasseringen in Toronto. In 1996 klasseerde hij zich in de top 100 van de springpaarden op wereldvlak. In 1997 won hij 3 proeven van 1.50 niveau en was 6 maal geklasseerd in 1.60 . Daarnaast werd hij ook nog eens vijfde in de World Cup in Gotenburg. In 1998 nam hij deel aan de Wereld Ruiterspelen in Rome en in 1999 won hij de Grote Prijs in Falsterbo (Zweden) en nam deel aan het Europees Kampioenschap in Hickstead. Hij won de Grote prijs van Gera, werd tweede in de grote prijs van Noorwegen en Drammen. Bovendien ook nog vierde in de Nations Cup in Drammen met de Zweedse equipe. Opnieuw plaatst hij zich in de top 100 van swerelds beste springpaarden. In zijn thuisland Zweden staat hij steeds in de top 3 van de jumping - Index. Electro
Electro Bekijken we Electro in de fokkerij, dan moeten we terug naar Zweden. Daar heeft hij reeds bewezen dat hij zijn goede eigenschappen ook doorvererfd. Zijn eerste nakomelingen nemen reeds met succes deel aan de wedstrijden voor jonge paarden. In 1996 was Electro top 3 als vader bij de 4 en 5 jarigen. In 1998 won zijn zoon Impuls het kampioenschap van de 5 jarigen. In Zweden werden ongeveer 800 produkten van Electro geregistreerd.

Op de voorbije hengstenkeuring in Zweden werd ook een zoon van Feliciano uit een Electro-moeder goedgekeurd als dekhengst. In 2003 leverde hij opnieuw twee Zweedse Nationale kampioenen bij de jonge paarden, Selectra bij de 6-jarige Springpaarden en Edelbert bij de 5 jarige Dressuurpaarden! Electro staat anno 2003 met 169 punten op een mooie 3°plaats in de Zweedse Springindex.

De moeder Q-Nelly van de Nachtegaele is een dochter van de keurpreferente hengst Uniform,, die al meer dan 30 nakomelingen in Grand Prix en Prix St.-George Dressuur heeft. Bovendien heeft hij 3 goedgekeurde zonen: Junior STV, Highness en Gregor.