Stamboom Foto's

Hellen van de Nachtegaele (Merrie, vos, 2007)

 

Hellen van de Nachtegaele is een dochter van Chopin van het Moleneind uit de moeder Rosita van de Nachtegaele. En ook bij Etelle vinden we zowel de kwaliteiten van de vader als van de moeder terug! Het is het zoveelste succesvolle combinatie met Rosita.

 

De vader van Hellen, Chopin van het Moleneind, is één van de betere hengsten van zijn jaargang. Elke keer weer laat hij een geweldig vermogen zien in het parcours. Zijn kwaliteiten zijn doorheen zijn afstamming vastgeankerd. Enkele prestaties:

Chopin van het Moleneind
  • als 5-jarige LRV-cyclus 6 foutloze omlopen op 7;
  • als 6-jarige 6de in de eindstand van de hengstencompititie;
  • als 6-jarige 2x foutloos op het CSI Lummen;
  • De vader van Chopin is niemand minder dan de wereldbefaamde hengst Quick Star, winnaar van verschillende wereldbekerproeven en Grote Prijzen. Zijn grootse overwinning is deze van de Grote Prijs van Aken in 1994.

    Langs moederszijde voert Chopin het bloed van ambassadeur Darco. Verder in de moederlijn vinden we nog de bekende merrie Nura, beter gekend als Trudo Nura. Deze Codexco-dochter behaalde met Ludo Philipaerts talloze overwinningen en ereplaatsen, waaronder de Grote Prijs van Maastricht en de Nations Cup van La Baule en Lissabon.

    De moeder van Hellen is Rosita van de Nachtegaele, een dochter van de hengst Alcatraz. Reeds op jonge leeftijd was Rosita zeer succesvol op de regionale wedstrijden. Na enkele jaren werd beslist haar techniek en bloedvoering verder te gebruiken in de fokkerij. Haar oudste afstammeling, Waldo van de Nachtegaele (v. Quickfeuer van Koekshof), werd geboren in 2000 en in 2003 verkocht naar Taiwan. Haar andere zoon, Vilano van de Nachtegaele Z legde als vijfjarige op de wedstrijd Jonge Paarden te Broechem 3 foutloze omlopen op 4 af.