Stamboom

Vilano van de Nachtegaele Z (Ruin, 2003)

Vilano van de Nachegaele Z

Vilano Z is een zoon van Rosita van de Nachtegaele uit de Zangersheide gekeurde hengst Vigaro Z. De zwarte Vilano is fors gebouwd, staat zeer mooi in het rechthoekmodel en vertoont nu reeds de uitstraling die een echte hengst dient te hebben. Zijn afstamming alleen al doet vermoeden dat we weer dicht bij een zeer goed sportpaard staan. De toekomst zal ons alleen maar bevestiging kunnen brengen.

Op vijfjarige leeftijd heeft Vilano Z reeds bevestiging gebracht. De ondertussen gecastreerde Vilano Z werd op 5-jarige leeftijd geselecteerd voor de finale jonge paarden in Pulderbos na 3 foutloze omlopen op 4.

Zijn vader Vigaro Z heeft reeds op jonge leeftijd 2 goedkeuringen op zijn naam staan. Naast zijn eerste goedkeuring van de BWP-jury, kreeg hij ook groen licht van de jury op Zangersheide. Maar deze 1m 71 grote krachtpatser heeft dan ook heel wat springgenen in zijn bloed. Zijn vader Darco moet net als enkele andere stempelhengsten niet meer worden voorgesteld. Vigaro Z

De moeder van Vigaro Z is Marschmallow (Wiensender x Weltcup II) en die deed het ook over het hout. Met de Belgische ruiter Bart Soetaers jumpte ze parcoursen van 1.40m. Marschmallow bracht vier nakomelingen waarvan de nu tienjarige BWP-merrie Petronella van de Fruitkorf (v. Darco), volle zuster van Vigaro Z, al twee jaar 1.50m-parcoursen loopt. Eerst met Julia Kayser 1.40m-parcoursen, later met Marc Houtzagers die met haar de krachtproef op het CSIO Rome won. Petronella zelf is momenteel actief in de Verenigde Staten.

De moeder van Vilano is Rosita van de Nachtegaele, een dochter van de hengst Alcatraz. Reeds op jonge leeftijd was Rosita zeer succesvol op de regionale wedstrijden. Na enkele jaren werd beslist haar techniek en bloedvoering verder te gebruiken in de fokkerij. Haar oudste afstammeling, Waldo van de Nachtegaele (v. Quickfeuer van Koekshof), werd geboren in 2000.