Stamboom Foto's

Gloria A van de Nachtegaele (Merrie, °2006)

G-Label (2009)

Nakomelingen:

Gloria van de Nachtegaele

Gloria A van de Nachtegaele is een dochter van Radjanin Vlasbloemhoeve. Als vader noteren we Quickfeuer van Koekshof. Het is het eerste veulen dat Radjanin op de wereld zet. Gloria A komt uit een gekende stam in België die zeer goede fokresultaten heeft geleverd in combinatie met het Heartbreaker-bloed. Vandaar ondermeer onze keuze voor Quickfeuer van Koekshof.

Tijdens haar eerste optreden op de gewestelijke prijskamp haalde ze vlot de titel van 2-jaarse merries binnen. Op het provinciale kampioenschap werd ze knap 4de. Ook op de nationale prijskamp in Oud-Heverlee wist ze de jury te bekoren. Daar eindigde ze op een mooie vierde plaats.

Quickfeuer van Koekshof

Quickfeuer van Koekshof is één van de oudere zonen van de internationale springhengst Heartbreaker zelf een zoon van de Nederlandse hengst van de eeuw Nimmerdor. Heartbreaker is net als zijn vader, volop bezig met de opbouw van een eigen hengstenlijn en dit zowel in België, Nederland en Duitsland !

De moederstam van Quickfeuer voert met Gotthard, Weingau en Absatz grote namen uit de Hannoveraanse prestatiefokkerij en is een begrip in België. Nog maar eens het bewijs dat een doorgefokte merriestam garant staat voor vererving.

De moeder van Quickfeuer nl. "Feuergold" van Koekshof levert zowel sport- als prijskamppaarden in serie. Quickfeuer's oudste halfbroer Janus van Koekshof (v. Missouris II) sprong succesvol 1m50 onder het zadel van Johan Philippaerts. Zijn zus Marygold sprong eveneens internationaal met Luc Geerts en schonk het leven aan Queen Mary die geprimeerd is in het BWP. Zelf won Marygold 3 maal de nationale merriekeuring. Quickfeuer's volle broer Rothfeuer van Koekshof sprong internationaal onder Kristof Cleeren.

Radjanin Vlasbloemhoeve Aan moederskant vinden we Radjanin Vlasbloemhoeve terug, een dochter van Camus. Radjanin zelf presteert bij Stal Nachtegaele succesvol op niveau 1m30. Ook zij komt uit een gerenomeerde stam in België, een stam die niet enkel springpaarden levert, maar ook dressuurpaarden.

Zo vinden we de volle broer van Radjanin, Uxtro, terug in Spanje onder Lauro Aguilo. Uxtro nam in 2007 deel aan het Europees Kampioenschap dressuur, in november 2010 behaalde hij onder het zadel van Sonia Ramos de nationale titel bij de juniores in Spanje.

Andere bekende paarden uit de stam van Radjanin zijn Tequila, 1m60-niveau onder Dirk Demeersman. Verder vinden we ook Wikita van den Berg onder Walter van Massenhoven en Quiella van de Heffinck (Heartbreaker) onder de Oostenrijkse Julia Kayser.

Uxtro

De vader van Radjanin, de Holsteiner Camus, is een zoon van Calypso I uit Cortino I. Reeds meermaals heeft hij zijn kwaliteiten getoond in de fokkerij. Net als Radjanin vererft hij niet enkel springpaarden op het allerhoogste niveau, maar ook dressuurpaarden. Denken we daarbij maar aan Rosantica onder David Engelen in de dressuursport en Quattro onder Dirk Demeersman.

De kwaliteiten van deze hengst zijn geen toevalstreffer, maar het resultaat van de meermaals beproefde lijninteelt met Cor de la Bryere. Zowel zijn vader Calypso I en als moeders vader Cortino I zijn zonen van deze legendarische hengst. Cor de la Bryere werd 1971 in Frankrijk aangekocht door het Holsteiner Verband en datzelfde jaar in Elmshorn gekeurd. De buitengewone eigenschappen van deze hengst, z'n geweldige springvermogen evenals z'n ruime galop, vererft Cor de la Bryere aan z'n nakomelingen. Zo is 't niet verwonderlijk dat vele van z'n zonen en dochters in de internationale springsport terug te vinden zijn.