Stamboom Resultaten Foto's

Fleur de Lys (merrie, °2005)

Nakomelingen:

Fleur de Lys

Deze merrie is opnieuw een aanwinst voor onze fokkerij. Deze grote, zeer correcte gebouwde merrie beschikt over een sterk stuwende draf en een mooi gesprongen galop. Op de sprong vertoond zij zowel de eigenschappen van haar vader Cicero Z als die van haar grootvader Quickfeuer. Dit wil zeggen afdruk, reactie en een pak vermogen...

Dit vermogen toonde ze ook tijdens de gewestelijke prijskamp in Broechem. Daar overtuigde zij de jury van haar kwaliteiten en trakteerde het publiek met enkele enorme krachtsprongen.

De vader van Fleur is niemand minder dan Cicero Z, de Carthago-zoon die momenteel het mooie weer maakt onder Dirk Demeersman. Voordat hij de internationale toer opging, genoot hij zijn opleiding onder het zadel van Willem Meeus. Enkele van zijn resultaten:

  • 2004: 6 maal foutloos op 8 klassieke cyclus
  • 2005: 5 maal foutloos op 6 klassieke cyclus, 6de plaats hengstenproef (5j) CSI-W Mechelen
  • 2006: 5de (jonge) hengstenproef BWP Moorsele , 7de finale young stallion CSI Zwolle , ex aequo winnaar proef 6-jarigen CSI*** Lummen
  • 2007: 4e hengstenproef BWP Moorsele, 3e 7-jarige dekhengsten CSI Hasselt, 9e 1m45 jonge paarden CSI*** Dortmund
  • .....
Cicero Z

De grootvader van Fleur, Carthago is een telg uit de Holsteiner stam 162. Uit deze moederstam komen bekende hengsten als Cascavelle, Lord Calando, Wendulan, Carlsson G, Fortuin Z, Admiraal Ferdinand, Lacros maar ook onze Belgische trots Nonstop.

In 2007 werd de halfzus van Fleur, Emilia (Rubin van de Wateringhoeve) nationaal kampioen in de reeks der 3-jarigen op de nationale prijskamp op de Heizel te Brussel.

De moeder van Cicero Z, Rendez-vous is tevens de moeder van Umberto van Paemel. Rendez-vous' zus Quechua is de moeder van Uncle Sam (v. Darco), Versace (v.Darco), Winona en Barbarossa. De zus van Cicero's grootmoeder, Gromanique, liep S dressuur in Duitsland. Haar andere zus Goldene bracht de dekhengst Lord Charles en het sportpaard Goldbirke.

Quickfeuer van Koekshof

De moeder van Fleur is een dochter van niemand minder dan Quickfeuer van Koekshof . Deze hengst is één van de oudere zonen van de internationale springhengst Heartbreaker zelf een zoon van de Nederlandse hengst van de eeuw Nimmerdor. Heartbreaker is net als zijn vader, volop bezig met de opbouw van een eigen hengstenlijn en dit zowel in België, Nederland en Duitsland !

De moederstam van Quickfeuer voert met Gotthard, Weingau en Absatz grote namen uit de Hannoveraanse prestatiefokkerij en is een begrip in België. Nog maar eens het bewijs dat een doorgefokte merriestam garant staat voor vererving.

De moeder van Quickfeuer nl. Feuergold van Koekshof levert zowel sport- als prijskamppaarden in serie. Quickfeuer's oudste halfbroer Janus van Koekshof (v. Missouris II) sprong succesvol 1m50 onder het zadel van Johan Philippaerts. Zijn zus Marygold sprong eveneens internationaal met Luc Geerts en schonk het leven aan Queen Mary die geprimeerd is in het BWP. Zelf won Marygold 3 maal de nationale merriekeuring. Quickfeuer's volle broer Rothfeuer van Koekshof sprong internationaal onder Kristof Cleeren.

Verder in de moederlijn zien we tal val goed presterende paarden. Gacobiche M-springen, Kwick (Hedjaz x Vacobiche) Z-springen,