Stamboom

Rainbow (°1998)

Rainbow is het buitenbeentje in onze fokkerij geworden. Zij is een dochter uit de top-dressuur vererver Ferro. Aan moederskant vinden we echter opnieuw de beste springgenen terug van Amulet en de volbloed Rex Magna.

Bij onze noorderburen is de stam van Rainbow een ver doorgefokte stam, meerbepaald de Zottie-stam, merrielijn 36, fokfamilie 300.

Ferro De vader van Rainbow is niemand minder dan topdressuur vererver Ferro. Ferro voorstellen is voor de meeste fokkers overbodig. Graag toch even een kort verhaal van zijn machtige carrière. Ferro werd gefokt door H.J. Gerrits uit de merrie Brenda (Farn x Prefekt). Het verrichtingsonderzoek in 1990 sloot hij destijds met een zeer goed resultaat af.
Dressuuramazone Coby van Baalen maakte van Ferro een wereldster. Hun gezamenlijke carrière leverde ondermeer een schitterende tweede plaats achter Anky van Grunsven en Bonfire op tijdens de wereldbekerfinale dressuur in Den Bosch 2000 en zilver met het Nederlandse team op het WK 1998, EK 1999 en de Olympische Spelen 2000. De Olympische Spelen in Sydney sloten Coby en Ferro individueel met de vijfde plaats af. Ferro

Ferro laat de fokkerij enkele invloedrijke goedgekeurde zonen na, waaronder Kennedy, Metall, Negro, Osmium, Paddox, Rousseau en Rhodium. Ook in België kennen we de goedgekeurde hengsten Warkant van 't Gestelhof, Withney van 't Genthof, Aga Khan...

De moederlijn van Rainbow is een van de meest waardevolle die het KWPN te bieden heeft. De zottie-stam bracht onder meer meervoudig Wereldbekerkwalificatie- en Grote Prijswinnaar Maybe Forever die vijfde werd in de Wereldbekerfinale van Del Mar (1992). Zottie zelf is de volle zus van de beroemde hengst Irco Polo en moeder van drie internationale springpaarden. Ook de AES en Z-gekeurde Toronto-V behoort tot deze stam.

Tweede vader van Rainbow is de laatst gekeurde zoon van Farn in Nederland, Amulet.