Stamboom

Intendro A van de Nachtegaele (Hengst, bruin, 2008)

Intendro A van de Nachtegaele Voor de tweede maal zette Radjanin een veulen op de wereld. Ditmaal werd het een zoon van Contendro I, te topvererver uit Duitsland. Dit donkerbruin hengstveulen straalt klasse en souplesse uit, gekoppeld aan een chique bovenlijn en sterke bewegingen. Bovendien is het fundament zeer correct gesteld. Intendro A van de Nachtegaele

Contendro I

De vader van Intendro, Contendro I is in Duitsland één van de meeste gevraagde dekhengsten. Hij was premiehengst op de Holsteinerkeuring in 1999. In 2000 won hij de hengstenproeven in Adelheisdorf met 147,29 punten, waar hij ook de springindex won. Contendro I heeft reeds met verervingskracht de status van een stempelhengst verworven. Meer dan 30 zonen werden gekeurd. Captain Fire, uit zijn eerste jaargang, won in 2006 het Duits kampioenschap der vijfjarigen, Charming Boy, in 2005 kampioenshengst voor OS-internationaal, beeindigde in 2006 zijn hengstenproeven als reservekampioen.

Contendros vader Contender behoort tot de invloedrijkste verervers van het Holsteiner Verband. De winstsom van zijn nakomelingen zoals de dubbele Europese kampioen Montender, de dubbele winnaar van de Riders Tour Checkmate en de tripel winnaar van de Derby van Hamburg Collin bedroeg in 2006 al meer dan 3.8 miljoen euro! Contender zelf heeft wereldwijd reeds meer dan 80 gekeurde zonen.

Contender

De moeder Bravo gaf met Caretino de top-vererver Caretano, die in 97 met Toni Hassmann vize-Duits kampioen werd en in 99 met Jos Lansink wereldkampioen bij de zeverjarige springpaarden werd. Met Contendro II gaf ze in 2003 haar derde gekeurde zoon, die in 2004 in Adelheidsdorf de hengstenproeven won en in 2006 geplaatst was voor het Duitskampioenschap voor vijfjarige springpaarden. De grootmoeder Ofarim werd moeder van de gekeurde hengst Conteur, die in 2001 en 2002 vijfde en vierde werd op het Duits kampioenschap en zich in 2006 plaatste voor de finale van het officieuze Duits Kampioenschap. Verder gaf ze Rainman (inter I) en Condor (S-springen). Haar dochter Evita XII gaf de gekeurde en in USA succesvolle hengst Caballo (v. Coriano) De Holsteiner stam 104a is de basis van de verervers capitano, Carloni, Carneval, Celano, Chico's Boy,Corland, Landego, Landetto, Laurin, Leuthen I und II, Lonely Boy en de internationale sportpaarden Retina, Athlet en Corlanda alsook Athletico.

Radjanin Vlasbloemhoeve Aan moederskant vinden we Radjanin Vlasbloemhoeve terug, een dochter van Camus. Radjanin zelf presteert bij Stal Nachtegaele succesvol op niveau 1m30. Ook zij komt uit een gerenomeerde stam in België, een stam die niet enkel springpaarden levert, maar ook dressuurpaarden.
Zo vinden we de volle broer van Radjanin, Uxtro, terug in Spanje onder Lauro Aguilo. Andere bekende paarden uit de stam van Radjanin zijn Tequila, 1m60-niveau onder Dirk Demeersman. Verder vinden we ook Wikita van den Berg onder Walter van Massenhoven en Quiella van de Heffinck (Heartbreaker) onder de Oostenrijkse Julia Kayser. Uxtro

De vader van Radjanin, de Holsteiner Camus, is een zoon van Calypso I uit Cortino I. Reeds meermaals heeft hij zijn kwaliteiten getoond in de fokkerij. Net als Radjanin vererft hij niet enkel springpaarden op het allerhoogste niveau, maar ook dressuurpaarden. Denken we daarbij maar aan Rosantica onder David Engelen in de dressuursport en Quattro onder Dirk Demeersman.

De kwaliteiten van deze hengst zijn geen toevalstreffer, maar het resultaat van de meermaals beproefde lijninteelt met Cor de la Bryere. Zowel zijn vader Calypso I en als moeders vader Cortino I zijn zonen van deze legendarische hengst. Cor de la Bryere werd 1971 in Frankrijk aangekocht door het Holsteiner Verband en datzelfde jaar in Elmshorn gekeurd. De buitengewone eigenschappen van deze hengst, z'n geweldige springvermogen evenals z'n ruime galop, vererft Cor de la Bryere aan z'n nakomelingen. Zo is 't niet verwonderlijk dat vele van z'n zonen en dochters in de internationale springsport terug te vinden zijn.