Stamboom Resultaten Foto's

Etelle van de Nachtegaele (Merrie, vos, °2004)

Etelle van de Nachtegaele

Etelle van de Nachtegaele is een dochter van Nagano uit de moeder Rosita van de Nachtegaele. En ook bij Etelle vinden we zowel de kwaliteiten van de vader als van de moeder terug! Goede beweging, gedragen galop en reactie op de sprong typeren Etelle.

Zij is een volle zus van Clifton van de Nachtegaele en het vijfde veulen van Rosita.

Etelle van de Nachtegaele
Reeds voor ze vijf werd, loopt ze eenvoudig mee in de proeven van 1m10. Typerend voor haar karakter is een goede werklust, inzet voor de ruiter en steeds naar de overzijde willen..

De vader van Etelle, Nagano, was ongetwijfeld één van de meest besproken hengsten van zijn generatie. Een kort overzicht:

Nagano
  • als 4-jarige kampioen in Gesves en 1ste ex aequo in de klassieke cyclus;
  • als 5-jarige 7de op het wereldkampioenschap voor jonge paarden te Lanaken, 6 maal foutloos in de klassieke cyclus, finalist in Gesves (7de plaats), 5de op de klassieke cyclus LRV, in Mechelen (wedstrijd voor hengsten) 2de en 3de plaats;
  • als 6-jarige 3de en 4de plaats in Lummen, 2de in Filot, 5de op de Challenge in Hulsterlo, 7de op het wereldkampioenschap Lanaken - Zangersheide;
  • als 7-jarige 4de op de hengstencompetitie finale Aken, 3de op de hengstencompetitie (stamboeken) in Bordeaux, finalist "Promissing Stallions" CSI Zwolle, 1ste plaats Belgisch kampioenschap in het Orshof te Neerglabbeek;
  • als 8-jarige tal van internationale uitschieters, waaronder de GP tijdens CSI Zeldenrust te Zandhoven en een internationale proef op Jumping Mechelen. Tevens wist hij in de finale op het Belgisch Kampioenschap in Kapellen op hoog niveau te imponeren.
  • als 9-jarige werd hij winnaar van het Belgisch Kampioenschap in Kapellen.
  • De moeder van Etelle is Rosita van de Nachtegaele, een dochter van de hengst Alcatraz. Reeds op jonge leeftijd was Rosita zeer succesvol op de regionale wedstrijden. Na enkele jaren werd beslist haar techniek en bloedvoering verder te gebruiken in de fokkerij. Haar oudste afstammeling, Waldo van de Nachtegaele (v. Quickfeuer van Koekshof), werd geboren in 2000 en in 2003 verkocht naar Taiwan.