Stamboom Foto's

Ikoon van de Nachtegaele (Hengst, vos, °2008)

Ikoon van de Nachtegaele

Het zoveelste veulen van Rosita van de Nachtegaele is dit jaar een hengst geworden, Ikoon. Net zoals zijn vader Pommeau du Heup is dit een langbelijnd veulen, correct gemaakt met sterke bewegingen. Bovendien beschikt het veulen over een ruim kader en sterke verbindingen.

Zijn kwaliteiten werden ook opgemerkt door het veilingcomité van BWP Auction Antwerp. Meer infomatie over de veiling en Ikoon vind je via deze link:www.bwpauctionantwerp.be!

Ikoon van de Nachtegaele
Pommeau du Heup

De vader van Ikoon, Pommeau du Heup werd in oktober 2006 gelauwerd als Kampioen van Frankrijk. Pommeau zelf is een zeer aansprekende hengst met veel front. De hengst is lang belijnd en is gezegend met een ruime dosis vermogen. Als vierjarige was hij ex-aequo winnaar van de LRV-cyclus te Merksplas, als vijfjarige eindigde hij op een fraaie vijfde plaats tijdens de hengstencompitie.

Pommeau's vader Hélios de la Cour ISO 170 is een zoon van de Franse vererver Papillon Rouge ISO 180 die zelf meerdere internationale overwinningen behaalde. De moeder van Hélios de la Cour is Sissi de la Cour ISO 170 die winnares was op internationaal niveau onder Eric Levallois. Hélios de la Cour zelf presteerde uitstekend onder de franse ruiter Alex Gautier. Zo werd in 2006 dit Duo winnaar van de G.P. in Avranches, 2de G.P. St-Hilaire, 2de G.P. Pieux ... . Midden 2006 werd Hélios uit de sport gehouden door een blessure tijdens een transport.

De moeder van Pommeau "Jarnie du Heup" (Thurin x Natif de Corday) bracht ook nog Oriane du Heup (Elen de la Cour) die finalist was op het kampioenschap voor 3-jarige paarden en ook nog Qadillac du Heup (Hélios) een zuster van Pommeau die gekwalificeerd werd voor het kampioenschap van de 2-jarigen. Jarnie du Heup is de volle zuster van Hugo du Heup die internationaal presteert onder John Withaker o.a. winnaar Nations cup Lummen Dec.2006 1ste en 3de 1,45m Horse of the year show Birmingham. Verder via de 3de moeder Qualisca III (Jalisco B) en zijn 4de moeder Isis R (Nankin) vinden we nog de sportpaarden Fany du Fraigneau (gekeurde hengst) en Tanagra de Villiers ISO157. Uit deze stam komen ook nog de springpaarden Funest ex. Chancery o.a. winnaar van de G.P. CSI Twente 1975 onder Henk Nooren, alsook Kairouan H die onder Antoon Ebben o.a. in 1966 en 1967 de G.P. in s'Hertogenbosch wonnen.

De moeder van Ikoon is Rosita van de Nachtegaele, een dochter van de hengst Alcatraz. Reeds op jonge leeftijd was Rosita zeer succesvol op de regionale wedstrijden. Na enkele jaren werd beslist haar techniek en bloedvoering verder te gebruiken in de fokkerij. Haar oudste afstammeling, Waldo van de Nachtegaele (v. Quickfeuer van Koekshof), werd geboren in 2000 en in 2003 verkocht naar Taiwan. Haar andere zoon, Vilano van de Nachtegaele Z legde als vijfjarige op de wedstrijd Jonge Paarden te Broechem 3 foutloze omlopen op 4 af.