Stamboom Foto's

Alleccis van de Nachtegaele (°2000)

Alleccis van de Nachtegaele

Alleccis van de Nachtegaele is een dochter van Opium de Laubry x Rosita van de Nachtegaele. Ondertussen is Alleccis reeds geruime tijd onder het zadel. In de loop van het seizoen 2004 zal je haar kunnen bekijken op één van de wedstrijden.

Alleccis heeft veel van haar moeder meegekregen! Net zoals haar moeder is ze niet van de grootste, met veel wit aan de benen en op het hoofd. Bovendien beschikt ze net als haar moeder over dezelfde soepele bewegingen en de drang tot werken.

De vader van Alleccis, Opium de Laubry, doorliep succesvol zijn sportcarrière, met een heleboel ereplaatsen:

 • als 4-jarige winnaar van de Klassieke Cyclus en finalist op het Belgisch Kampioenschap te Gesves;
 • als 5- en 6-jarige veroverde hij diverse ereplaatsen in de Cyclus;
 • als 7-jarige begon hij aan zijn internationale carriere met klassementen op de CSIO van Maubege-Filot en Leeuwarden;
 • als 8-jarige was hij reeds zesde in de proef Sires of the World op de international jumping van Moorsele.
 • Opium de Laubry

  Zijn enorm vermogen en unieke springtechniek, gepaard gaande met zijn gouden karakter en werklust, vererft hij ongetwijfeld aan zijn nakomelingen.

  De vader van Opium de Laubry is de welbekende Voltaire, internationaal springpaard onder Jos Lansink. Meerdere nakomelingen van Voltaire zijn aktief in de internationale springsport, waarvan de meest bekende Ten Cate Finesse (onder Emile Hendrickx) en Kannan (onder Michel Hecart).

  De moeder van Opium de Laubry, Grandinne De Laubry, is een dochter van het monument Grande, die zelf ook grootvader is van topvererver Grannus. Zij voert verder het bloed van de bekende Hannoveraanse verervers Wendekreis, Waidmannsdank xx en Duellant.

  De moeder, Rosita van de Nachtegaele, is zeer weinig uitgebracht in de sport. Als vier- en vijfjarige toonde zij zich zeer alert en werklustig. Door haar souplesse op de sprong, werd al vroeg beslist deze merrie hoofdzakelijk te gebruiken om haar kwaliteiten door te geven via de fokkerij. Haar oudste afstammeling, Waldo van de Nachtegaele (v. Quickfeuer van Koekshof), werd geboren in 1999 en in 2003 verkocht naar Taiwan.